Frp droppa omstridt spørsmål om abort

Rogaland Frp går ikkje inn for å vurdera juridisk abort. Foto: Colorbox

Rogaland Framstegsparti (Frp) ville ikkje vurdera eller innføra juridisk abort i Noreg.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Under årsmøtet til Rogaland Frp blei 47 saker innan skulepolitikk, barnevern, samferdsel, velferdsetaten si bærekraft, dyrevelferd og andre saker diskutert.

Også spørsmålet om juridisk abort i Noreg, som gjev barnet sin biologiske far moglegheit til å seia frå seg alle rettar, og ansvar, inkludert økonomisk støtte i ein periode før barnet er fødd.

– Eg er veldig glad for at årsmøtet var tydeleg på at dei ikkje ønska å verken vurdera eller innføra juridisk abort i Noreg, uttaler nyvalt leiar Bente Thorsen i ei pressemelding.

– Det har vore gode intensjonar med å reisa debatten, men noko slikt ville satt kvinner i ein langt vanskelegare situasjon.

Det var Stavanger Frp som ønskja at juridisk abort skulle vurderast.

– Me vil sikra reel likestilling. I dag er det berre ein part som får rett til å bestemma om ein kan bli foreldre, det vil me gjera noko med. Både menn og kvinner bør kunne fråsei seg retten til å bli foreldre. I dag er det berre den eine parten som kan velja å avslutta eit foreldreskap, sa Kristoffer Sivertsen, leiar av Stavanger Frp til NRK Rogaland førre veke.

Forslaget blei likevel nedstemt, og ikkje noko partiet under årsmøtet valte å gå vidare med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...