Full rulle på Vasshus

Det var mye fart og spenning da barna på Vasshus satte utenfor bakken på Voll. Her kjører Marius Steinsvoll. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Alle holdt seg på veien da rennebilløpet «Vasshus Grandprix» ble arrangert på 17. mai.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

For tredje året på rad var det duket for «Vasshus Grandprix» på Voll. Det var åtte spente deltakere som satte fart utenfor skolen på Vasshus på 17. mai. Ekstra spent var spesielt Marie Engelsvåg (10) som deltok for første gang.

– Jeg har alltid hatt lyst til å være med på rennebilløpet og det gikk veldig fint. Jeg liker å renne i stor fart og svinge med rattet, sier Marie Engelsvåg.

Laget en Ferrari

Hun synes det er kjekt å ha fått sin egen rennebil. Det er både far og mor som har hjulpet til med byggingen, som har tatt rundt to uker. Bilen er blå med et åttetall og en hest fremst på bilen. I forkant av løpet har de testet den på låvebrua hjemme på gården.

– Vi malte en hest fordi vi har hester selv, men også fordi det skal være en Ferrarihest. Det skal være en Ferrari og den skal gå raskt, sier Engelsvåg.

Marie Engelsvåg (10) kjørte sitt første rennebilløp. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Kjørte i grøfta

En mer erfaren sjåfør i løpet var Kaisa Thaule Pedersen (8). Hun har deltatt to ganger tidligere. For to år siden kom hun på andre plass, mens i fjor havnet hun på femte etter hun kjørte i grøfta.

– Det var ikke skummelt. Jeg kjørte ikke så fort, sier Thaule Pedersen og smiler.

Bilen har hun bygget sammen med sin far for to år siden. I år bruker de samme bil som tidligere, men de har skiftet framhjulene. Under panseret har de montert et bilbatteri, bremser og ratt.

– Vi malte den rød, fordi vi liker godt røde biler, sier hun.

Kaisa Thaule Pedersen (8) var med på rennebilløpet for tredje året på rad. Foto: Maren Ege Tjoflåt

En tradisjon

En av arrangørene bak «Vasshus Grandprix» er Stein Erling Tjelta som er far til deltaker Olav B. Tjelta. Det var en av de andre fedrene som kom på ideen om å arrangere et rennebilløp på 17. mai, men på grunn av Tjeltas interesse for motorsport ble han spurt om å drive det.

– Vi håpet det skulle bli en tradisjon og nå har vi arrangert rennebilløpet de siste tre årene. Det blir fort kjedelig med bare løping på 17. mai. Det er litt ekstra stas med et rennebilløp, sier Stein Erling Tjelta.

Hemmelige detaljer

Før start samles deltakerne rundt bilene for å høre om det er noen som har gjort nye justeringer. Ifølge Tjelta blir det også snakk mellom foreldrene i forkant av løpet.

– Det er jo litt prestisje i det. Vi fyrer hverandre opp i forkant og spør om noen har gjort noe annerledes i år, sier han og ler.

Deltakerne blir bedømt på både tid og design. Tjelta har lagt vekt på tid og fart når han har laget den grønne bilen som Olav kjører i. Premien for begge prisene er en t-skjorte med trykket «Vasshus Grandprix».

– Hva tenker du på i forhold til materiale?

– Jeg har tenkt litt, men det er hemmelig, ler Tjelta.

Under panseret på bilen til Kaisa Thaule Pedersen har faren montert et bilbatteri. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Økte farten i år

Reglene for løpet er å ha en bil med fire hjul og en bremse. Ifølge Tjelta er det unødvendig med store tunge hjul. Selv avslører han at de bruker lette hjul med kulelager.

– Vi har ligget i toppen med denne bilen vært år, sier han og smiler.

Siden det ikke var altfor mange bakker å ta av, har Tjelta og de andre foreldre valgt å arrangere rennebilløpet i bakken ved Vasshus skole. Her stenger de av veien i en liten periode, mens løpet er i gang. I år har Tjelta økt høyden på startrampen for at barna skal få bedre fart.

– Det går ikke så veldig fort ned bakken. Derfor har vi økt rampen litt, sier Tjelta.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...