Geir Pollestad møtte Geir Pollestad

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) (til venstre) inviterte navnebror Geir Pollestad på uhøytidelig garasjefest. Foto: Åge Bjørnevik

Til og med statsministerens kontor har forvekslet de to. Men på Sp-politiker Geir Pollestads garasjefest var det ingen tvil.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 13:17

Begge har sterke meninger, og liker å gi uttrykk for dem offentlig. Begge har glimt i øyet, og går ikke av veien for et pek. Dermed har navnebrødrene – og de politiske motstanderne – hatt mye glede av hverandre opp gjennom årene. Og jobb på grunn av hverandre.

Geir Pollestad er Senterpartiets førstekandidat i Rogaland, stortingsrepresentant og medlem av Time kommunestyre. Geir Pollestad, med mellomnavnet Astrup, sto på Klepp Frps liste ved forrige kommunevalg. I kveld hadde førstnevnte invitert sistnevnte til «senterpartyet» hjemme i garasjen.

– Da jeg var statssekretær i Stoltenberg 2-regjeringen, ringte de en gang fra statsministerens kontor og ga meg streng beskjed om å slutte å kalle regjeringen for Tufte-regjeringen, fortalte Geir Pollestad.

Den andre Geir Pollestad innrømmet gladelig at det var et kallenavn han hadde brukt. Og for dem som ikke husker: Tufte IL var serien om de aldeles ubehjelpelige fotballspillerne som ble satt sammen til et eget fotball-lag.

Geir Astrup Pollestad fortalte blant annet om en gang stortingsrepresentant Eirin Sund (Ap) hadde ringt for å spørre Geir Pollestad om utfallet av Senterpartiets møter i en viktig sak om oljepolitikken.

– Vet du hva, i den saken har vi faktisk snudd, svarte jeg. Det ble veldig stille i den andre enden. Men hun skjønte etter hvert at hun hadde ringt feil, forteller (Astrup) Pollestad med et smil.

Hagefest ble garasjefest

Da Geir Pollestad – Sp-Pollestad altså – i forrige uke sendte invitasjon til senterparty med boller og brus hjemme i hagen, skinte solen så det nesten minnet om sommeren som aldri kom.

Men i dag – på festdagen – var det 14 grader og pøsregn på Bryne. Dessuten: Den store presenningen som naboen fikset tidlig på dagen, revnet. Så da var det ingen vei utenom: hagefesten ble til en garasjefest.

– Det hadde nok kommet flere hvis været var bedre, men det er gildt at det kom så mange likevel, sier Pollestad til Jærbladet rett før programmet starter.

– Jeg ber pressen legge merke til at her ikke var sitteplass til alle, innledet Pollestad, og avslørte ett av de eldste triksene i boken: Venter du tre personer, setter du frem to stoler, og så bærer du frem den siste mens journalisten ser på. Da ser han at besøket var større enn ventet.

Denne journalisten vet ingenting om de egentlige forventningene, men gjorde en grundig jobb med registreringen: På telletidspunket klokka 18.36 var det 52 personer og en hund til stede. 53 personer med journalisten. Mange av de fremmøtte var kjente Sp-fjes lokalt. Noen var i Sp-kandidatens nærmeste familie. En del var naboer og bekjente.

Garasjen var god å ha når regnet kom på festdagen. Foto: Åge Bjørnevik

Geir Pollestad (t.h.) fant ly i garasjen. Nabo Kristian Steinnes taster i Senterparti-teltet. Foto: Åge Bjørnevik

Verten var fornøyd med besøket. Foto: Åge Bjørnevik

Nabo Elias Høyland Joranger (7) var veldig fornøyd med serveringen: boller og brus. Foto: Åge Bjørnevik

Meny: Kortreist brus fra Egersund og boller med rosiner. Foto: Åge Bjørnevik

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...