Gullmerke til Hans Olav Braut

Helge Jørgensen festet NFF Rogalands gullmerke på jakken til Hans Olav Braut. Foto: Lars Fisketjøn

– Jeg setter stor pris på dette. Fotball er så mye mer enn fotball, og etter hvert i livets faser blir det kanskje viktigere og viktigere, sa Braut i sin takketale.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2019 kl 16:24

Under kretstinget i Stavanger delte NFF Rogaland ut Gullmerke til Hans Olav Braut. Gullmerket utdeles til personer som over lang tid har vært forkjempere for fotballens utvikling på ulike arenaer. Utnevnelsen henger svært høyt.

I begrunnelsen heter det:

"Det hele starta i Orre IL, der han kom med i fotballstyret i 1970 som 18-åring. Var med på å starte Nordsjøcupen, der han var med i ledelsen i omkring 15 år. Har også hatt utallige verv i Orre fra 1970 - 2000.

Spilte 404 A-kamper fram til han ga seg i 1986, og betegnes som en rask og hard midtstopper. Braut var kretslagsspiller i ung alder, og prøvde seg i Bryne som ung og lovende spiller, men en skadet tå stoppet en videre karriere der.

Han har vært styreleder, daglig leder og administrativ leder i Orre, der han også er æresmedlem. Han har vært sportslig leder NFF Rogaland (ansatt), instruktør i trenerkomiteen og instruktør i spillerutviklingskomiteen.

Jeg er vel mer et jærsk eple (potet) enn en fancy aprikos.

Braut har hatt trener- og hjelpetrener-oppgaver i Bryne, med cupmesterskap i 1987 som høydepunkt. Han har også drevet talentarbeid for Klepp IL, vært involvert på aldersbestemte landslag, og var også med på å starte Klepp Volleyball i 1968. Han har vært nestleder i Rogaland idrettskrets fra 2003 til 2004 og styreleder i Rogaland idrettskrets (RIK) fra 2004 til 2005.

I et avisintervju i Stavanger Aftenblad i 2004 i forbindelse med at han ble valgt til leder i RIK sa Hans Olav:

– Jeg har ingen planer om noen lang karriere på toppen av pyramiden,men trives bedre lenger nede. Jeg er vel mer et jærsk eple (potet) enn en fancy aprikos.

I det samme intervjuet i fra 2004 sa han:

– Jeg hadde egentlig tenkt å slutte i fjor, var nærmest i knestående en stund. Men idrett er livssynsfritt område, politisk nøytralt, og gir positive holdninger. Idretten har gitt meg mye, det har vært utrolig kjekt å være med på noe du kan bruke deg selv.

Siden den gang har han vært styremedlem i NFF Rogland fra 2006 til 2007, og styreleder i NFF Rogaland fra 2007 til 20018. Har vært ambassadør for NFF Rogaland sitt samarbeid Reinland Fussballvorbandt som nå har vart i 10 år

I tillegg har han vært klubbmedlem i Rosseland BK, medlem i seriekomiteen, medlem i overgangsutvalget og medlem i breddekomiteen.

Braut har høy trenerutdanning, har vært trener for egne barn, og er nå med på å fostre opp barnebarna.

De som kjenner ham, bruker ord som sindig, rolig, gjennomtenkt, ryddig og bestemt for å beskrive ham. Hans Olav er det vi kaller "hel ved." Han er den som setter de andre i fram i lyset, og liker seg helst rolig i bakgrunnen. Du lytter alltid når Hans Olav sier noe."

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...