– Hå bør kunne drive landbrukskontoret selv

Mons Skrettingland (H) mener at Hå helt klart kan drive sitt eget landbrukskontor. (Arkivfoto: Jorunn Erga Steinsland)

Mons Skettingland mener at landets største husdyrkommune bør kunne drive landbrukskontoret selv. Nå har kommunestyret stoppet en utredning om et felles kontor med de andre jærkommunene.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Landets største husdyrkommune bør kunne drive landbrukskontoret selv, var den klare talen fra Mons Skrettingland (H) under torsdagens møte i kommunestyret.

I februar diskuterte Jærrådet flere områder der det er mulig med interkommunale samarbeid. De vedtok å sette i gang en felles utgreiing av samarbeid innen IKT og digitalisering, samt se på muligheten for et felles landbrukskontor i alle de fem jærrådskommunene: Klepp, Time, Hå, Sandnes og Gjesdal,

Kun IKT og digitalisering

Rådmannen i Hå, Anne Berit Berge Ims, ba politikerne om fullmakt til å utrede både IKT/digitalisering og felles landbrukskontor, men i formannskapet ble det vedtatt å sette punktum etter digitalisering.

Mons Skrettingland fra Høyre fremmet forslaget i formannskapet, og KrF, Frp, Sp og Ap stilte seg bak. Rådmannen sin innstilling fikk null stemmer og falt.
Torsdag skulle saken endelig vedtas under kommunestyremøtet i Hå.

Minnet om kommunereformen

Terje Mjåtveit fra Nærbølista ba kommunestyret stemme i mot et felles landbrukskontor.

– Det er ingen tvil om at landbrukskontoret er godt drevet. Det er ikke problemet her. Vi er inne i en trend der det er et mønster i mye av det som foregår. Det er knapt et år siden vi hadde en folkeavstemming om hvordan denne kommunen skal være. Det var et solid flertall mot sammenslåing som legger ballen død, men jeg er ikke alltid så sikker på hvor død den ballen er, sa han.

Mjåtveit passet på å nevne at alle representantene i Jærrådet fra Klepp, Time og Hå var ihuga ja-folk.

– Det svinger fort. Nå skal vi utrede felles legevakt og opplæringssenter. Reinert Kverneland mener det er så mye kriminalitet i Time, så plutselig havner vel politiet på Bryne. Vi har mange interkommunale samarbeid, og vi har tid til å vente av respekt for alle som stemte nei for et år siden, fortsatte Mjåtveit.

Fortsatt viktig med samarbeid

Mons Skrettingland fra Høyre ba om replikk.

– Mye av argumentasjonen for å beholde kommunene sånn som de var, er at vi skulle kunne samarbeide om de store, viktige tingene som vi ikke klarer på egenhånd. Derfor vil vi fortsatt se på IKT og digitalisering, sa han.

Da forslaget skulle opp til avstemming var det kun tre som stemte i mot forslaget fra formannskapet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...