Hå og Klepp har lyst ut hasteanbud

Kommunalsjef Trine Eide Fossmark i Klepp jobber for å sørge for at innbyggerne skal merke minst mulig til konkursen i Reno Norden AS, som hentet husholdningssøppelet i Klepp, Hå og 148 andre kommuner i Norge. Foto: Ida Tiberg/Åge Bjørnevik

Har bedt fem leverandører gi tilbud på søppeltømming fra og med fredag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2017 kl 14:06

I Klepp og Hå hentes søppelet som normalt til og med torsdag denne uken, i tråd med løftene fra bostyreren etter konkursen i Reno Norden AS.

Nå har de to kommunene i fellesskap lyst ut et hasteanbud til fem leverandører. Klepp og Hå ber om tilbud på videre drift av renovasjonen i de to kommunene fra og med førstkommende fredag til og med 31. august neste år. Svarfristen er førstkommende torsdag klokka 09.00.

– I anbudet er det stilt krav om at ny leverandør overtar arbeidsgiveransvaret, samt at de disponerer bilene som kommunene allerede har sikret seg, opplyser Trine Eide Fossmark, kommunalsjef for lokal utvikling i Klepp.

Kan overta selv

Kommunen jobber parallelt med en plan for å overta driften selv, dersom det blir nødvendig. Kommunene har avtalt med bostyrer at de kan overta leasingkontraktene på søppelbilene som går i Klepp og Hå.

Trine Eide Fossmark er opptatt av at kommunene finner en smidig overgang til ny ordning.

– Målet er at innbyggerne skal merke minst mulig til dette, sier Fossmark.

– Vi har kontakt med de ansatte i Reno Norden som kjører i Klepp og Hå, for å gi dem trygghet for jobb og lønn, legger hun til.

Høyere gebyr?

Norske kommuner har plikt til å sørge for at søppelet fra husstandene blir hentet på forsvarlig vis. Det er innbyggerne selv som betaler for tjenesten, gjennom renovasjonsgebyret. Disse gebyrene skal over tid gå i null, slik at kommunen verken tjener eller taper på dem. Ett stort spørsmål nå er om konkursen i Reno Norden vil gi høyere regninger til folk i Klepp og Hå.

– I Klepp har vi lave renovasjonsgebyr. Det er for tidlig å si noe om denne situasjonen vil kunne føre til behov for å øke gebyret, kommenterer Fossmark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...