Hå-politikarane sende tobakktilsyn i retur

TILSYN: Alle utsalsstader som sel tobakk skal få årlege tilsyn. Foto: Jorunn Erga Steinsland

Hå-politikarane vil vurdera om dei kan gjera tilsyn med utsalsstader som sel tobakk sjølv.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

POLITIKK: Nye nasjonale reglar seier at alle kommunar pliktar å etablera ei tilsynsording for utsalsstader av tobakk. Hå kommune er fyrst ute på Jæren med å innføra ordninga og har foreslått å inngå ei avtale med Rogaland brann og redning om å drifta denne pålagde tilsynsordninga.

Hå kommune kjøper i dag andre tenester frå Rogaland brann og redning, til dømes når det gjeld skjenkekontroll. Eit fagråd har tilrådd kommunane å gjera ei avtale med Rogaland brann og redning om å også føra tobakkstilsyn. Dette vil innebera tilsyn, vedtak og all behandling av klagar.

Avtalen forutset også at kommunen legg til grunn ei årleg avgift på 4500 kroner. Dette skal dekka to tilsyn kvart år. Avgifta skal dekkja kostnadene med sakshandsaming og tilsyn.

Torsdag var saka på kommunestyrepolitikarane sitt bord. Då foreslo Senterpartiet å utsetja saka og be administrasjonen greia ut kostnader og konsekvensar av at Hå kommune sjølv fører desse tilsyna. Forslaget fekk 20 av 33 stemmer og vart vedteke. Mindretalet ønskte å gå for rådmannen sitt forslag.

Dei nye kommunale oppgåvene trådde i kraft 1. januar i år, og skal særleg leggja vekt på handtering av aldersgrense og internkontroll.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...