Hå satsar på store barnehagar i sentrale strøk

Hå kommunestyre skal diskutera barnehagebruksplanen på neste møte 13. desember. Foto: Illustrasjonsfoto

Nye barnehagar i Hå skal ha minst 100 barn.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Rådmannen i Hå foreslår at nye barnehagar helst bør etablerast i dei mest folkerike og sentrale delane av kommunen for å få eit større inntektsgrunnlag som er stabilt over tid.

Det blir også slått fast at nye barnehagar bør ha plass til mellom 100 og 125 barn.

Torsdag 13. desember står barnehagebruksplanen på sakslista til Hå kommunestyre. Planen ser på utbygging, utvikling og vedlikehald av barnehagane i kommunen.

Brusand barnehage i 2022

Folkeveksten i Hå har gått ned dei siste åra. Ifølgje rådmannen er barnehagekapasiteten god, med overkapasitet på både Nærbø og i Ogna/Sirevåg. På Varhaug er også kapasiteten god.

Rådmannen er oppteken av at det gjeld å nytta nye investeringar så godt som muleg. Av den grunn vil Hå kommune sjå på Vigrestad, Stokkalandsmarka og Brusand under eitt og meiner det er nok kapasitet i dette området med nye Vigrestad barnehage.

Ny barnehage på Brusand er planlagt ferdig fyrst i 2022, grunna omfattande reguleringsarbeid.

Rådmannen vil også setja av ein årleg million til investeringstiltak i barnehagar.

Frp og Høgre med eige forslag

I formannskapet var Høgre og Frp usamde med utsetjinga av Brusand barnehage og foreslo byggestart for ny barnehage på Brusand i 2020.

Dei to partia ville også setja av 300.000 kroner meir i året enn dei foreslåtte 600.000 til oppgradering av barnehagane sine uteområde.

Forslaget frå Høgre og Frp fekk ikkje fleirtal.

Held på kontantstøtta

Rådmannen vil avskaffa ordninga med kommunal kontantstøtte for dei med deltidsplass i barnehage.

Det ønskte ikkje det politiske fleirtalet i formannskapet og dette vil truleg heller ikkje få fleirtal i kommunestyret.

Fleirtalet vil halda på den kommunale ordninga med kontantstøtte for to-åringane slik ho er i dag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...