Hå trosser helsedepartementet – vil ikke ha sen middag

Hå kommune vil ikke innføre senere middagstid ved sine institusjoner. Foto: Tarjei Håland

Dagens ordning med spisetid fra 12.30–13.00 beholdes.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 15:09

Helsedepartementet oppfordrer kommunene til å endre på tidspunkt for matserveringen, fordi det skaper positive ringvirkninger. Hå kommune trosser oppfordringen og beholder dagens middagstid fra klokken 12.30 - 13.00.

Benjamin Aarsland Erikstad (H) har kjempet for å få kommunen til å innføre senere middagstid for de eldre. Han ba rådmannen i Hå om å legge inn nødvendige økonomiske midler til å starte et prøveprosjekt med senere middagsservering i budsjettet for 2018.

Aarsland Erikstad viste til erfaringer gjort fra kommuner og enkeltsykehjem som har opplevd at senere middagstid utelukkende er positivt for beboerne og deres helse.

Saken ble først nedstemt i formannskapet med fem mot fire stemmer, men Høyre hadde likevel et håp om at kommunestyret ville snu saken i kommunestyret 30. mars. Slik gikk det ikke.

Rådmannen mener forskyvningen av spisetid og middagsservering vil medføre en ekstra kostnad på 2,2 til 3,6 millioner kroner årlig.

Rådmannen sin innstilling om ikke å endre tidspunktet på middagsserveringen ble vedtatt med 21 mot 12 stemmer i kommunestyremøte i Hå.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...