– Hæææ, kan dette vera rektig?

GLAD FOR PRIS: - Det er småting, men eg har vore jabne på frivilligheten i 50 år. Nokon har lagt merke til det, og det kjennest godt det også, fastslår kulturprisvinnaren i Hå. Foto: Arkivfoto: Brit Romsbotn

Sigbjørn Varhaug, leiar for Vennelaget ved Lerbrekk skule, får Hå kommune sin kulturpris for 2016.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2016 kl 08:14

– Dette var overraskande, og eg har ikkje høyrt nokon ting. Kan dette vera rektig? spør Varhaug når Jærbldet fortel han nyhendet.

- Kva tykkjer du om å få kulturprisen?

- Eg veit jo sjølv at eg har gjort ganske mykje for bygda i 50 år, og slik sett er det greitt. Det er småting det eg har gjort, men eg har vore jabne på frivilligheten i 50 år. Nokon har lagt merke til det, og det kjennest godt , fastslår kulturprisvinnaren.

Kjempa for bygningen

Sigbjørn Varhaug var elev ved den tidlegare skulen på Lerbrekk i sju år, før han dreiv sundagsskule i lokalet i 28 år.

Neste år er det 22 år sidan han blei leiar for det organiserte arbeidet med å ta vare på den tidlegare skulen.

Tidlig på nittitalet var det gamle skulehuset sterkt prega av forfall. Under eit folkemøte i februar 1995 var Varhaug blant fleirtalet som ville kjempa for bygningen, og gjera ein innsats for å fiksa han opp.

- Me var 63 personar som var med på møtet. Kun fem meinte at kommunen berre kunne riva det gamle bygget, har Varhaug fortalt tidlegare.

Med pengar frå kommunen, og det Sigbjørn Varhaug skildrar som ein enorm dugnadsinnsats, var hovuddelen av restaureringa ferdig året etter.

- Vennelaget fekk kulturvernprisen i 2003. Eg tykkjer det fantastisk at eg no skal få kulturprisen, seier Varhaug.

Mykje engasjement

Sigbjørn Varhaug har vore leiar av Vennelaget sidan det blei stifta i 1997.

- Så det blir 50 år berre på Lerbrekk, seier Varhaug.

Han har også vore frivillig på misjonshuset på Varhaug, han var leiar i foreldrearbeidsutvalet då Varhaug ungdomsskule var ny, og han var med og starta tennpluggen Trival på Varhaug.

- I sum blir det eindel. Eg set pris på at det blir lagt merke til, seier Varhaug.

Minst to år mellom kvar pris

I statuttane for prisen heiter det at Hå kommune har høve til å dela ut kulturpris til einskildpersonar og organisasjonar som har gjort ein særs verdfull innsats for kulturlivet i kommunen.

Det skal vera eit tidsrom på minst to år mellom kvar prisutdeling.

Vedtaket om å gje kulturprisen til Varhaug blei gjort på onsdagens møte i utval for opplæring og kultur.

Kulturprisen blir delt ut under nyttårssamkome i Hå første nyttårsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...