– Har aldri hatt følge med ei som har gått så fort og bært så tungt

Maren Ueland og Marius Fuglestad pakker til felles Island-tur i sommer. Foto: Frode Olsen, Sandnesposten

Marius Fuglestad og Maren Ueland dro sammen til Island i sommer.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2018 kl 10:50

Marius Fuglestad (26) og Maren Ueland traff hverandre tilfeldig på Orrestranda i sommer da de var ute og luftet hver sin hund. Maren visste godt hvem friluftsmannen, årets eventyrer i 2017, fra Sandnes var, og de to kom i snakk.

Fuglestad fortalte om sine planer om å krysse Island på langs, til fots, fra nord til sør, og to dager etter strandmøtet, tok han kontakt med den positive jenta han hadde truffet. Han ville svært gjerne ha følge til Island.

– Vi hadde ikke lang tid på å bli kjent, omtrent ei uke. Så dro vi bare av gårde. Vi planla på noen dager det andre trenger minst et halvt år på. Slik var Maren; ei utrolig glad og sprudlende stå på-dame, og ei som fikk fram det gode i alle rundt seg, inkludert meg. Hun var ei fantastisk jente på alle måter, sier 26-åringen, som nærmest har gjort friluftsliv til et levebrød de to siste årene.

De rakk ikke å være på tur sammen mer enn ei drøy uke, da Maren fikk problemer med akillesen og måtte avbryte resten av ekspedisjonen.

– Jeg har aldri vært på tur med i dame som gikk så fort og bar så tungt. Jeg ble imponert. Men en obligatorisk bretur i forbindelse med friluftslivstudiene ved Høgskulen i Bø lå i baktankene, og Maren tok ingen sjanser. Hun var ikke ei som gamblet på noe, sier Fuglestad.

Han forteller videre om ei livsglad jente som ville utfordre seg selv og at friluftsliv var midt i blinken for henne.

– Hun hadde den positive energien som må være til stede. Vi fikk snakket mye i forkant og i løpet av tiden på Island. Hun fortalte at hun drømte om å krysse Grønland ,og at Island-turen ville gi en forsmak på om hun ville være i stand til det, sier Fuglestad.

Bilde fra Marius Fuglestads blogg, her sammen med turvenninne Maren Ueland. Foto: Privat

Han fikk sjokk da han våknet til nyheten om at det var hans turvenninne som hadde blitt funnet drept i Marokko.

– Jeg følte det som om vi satt og diskuterte friluftsdrømmer i går. Det er fem måneder siden vi snakket om Grønland, og så plutselig blir det ikke slik. At det skulle skje henne av alle friluftslivspersoner jeg kjenner, er vanskelig å fatte. Maren var ekstremt opptatt av sikkerhet , sier han.

Selv har Fuglestad aldri vært redd for angrep fra andre personer ute i villmarka.

– Den eneste gangen jeg har vært ordentlig redd, var da jeg stod foran en ulvelflokk og en bjørn i Alaska. Men jeg har aldri tenkt tanken på å bli truet av mennesker på mine turer, sier han.

Den dypt tragiske hendelsen i Marokko har allerede satt dype spor hos den unge eventyreren fra Sandnes.

– Det får meg til å tenke over livet. Uansett er det en viss risiko forbundet med dette, men det skal ikke hindre meg til å fortsette å leve på den måten jeg ønsker: ute i naturen og i villmarka.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...