Har innkalt fire nye vitner i dødsvold-saken

Den dømte samboerens forsvarer er Odd Rune Torstrup. Foto: Ida Tiberg

Ankesaken mot 39-åringen som er tiltalt for å ha drept Scarlet Thomsen (33) på Bryne er i gang i Gulating lagmannsrett i Stavanger.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Mannen ble i Jæren tingrett dømt til ni års forvaring. Dommen ble anket i sin helhet og er nå oppe til behandling i Gulating lagmannsrett.

39-åringens forsvarer, Odd Rune Torstrup, har kalt inn fire nye vitner som skal forklare seg om hvilket forhold avdøde og tiltalte hadde.

– Saken står slik at tiltalte mener han ikke har utøvd vold eller mishandlet avdøde. Hans hovedanførsel i saken er at de har hatt et godt og nært forhold, sier advokat Torstrup i retten.

Dødsvold-saken

Bakgrunnen for saken er at 33 år gamle Scarlet Thomsen funnet død utenfor hjemmet sitt på Bryne fredag den 9. oktober i 2015. Hun ble funnet av politiet, liggende på sin egen terrasse, skjult under en dyne og en hengekøye. Den tidligere samboeren ble pågrepet kort tid etterpå.

Det kom frem i Jæren tingrett at Thomsen trolig døde som følge av stump vold mot halsen. Ifølge medisinsk sakkyndig som vitnet i retten, krever det en betydelig grad av vold for å få en slik skade. Skaden blir skildret som uvanlig. I dommen ble det også lagt vekt på at mishandlinga mot henne skal ha vart over lengre tid.

Sakkyndige

Den 39 år gamle mannen har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Retten skal sammen med en jury på ti personer, vurdere om mannen skal dømmes eller frifinnes. Rettsaken skal gå over seks dager. Dagen i dag ble opprinnelig satt av til forklaring fra tiltalte, men han vil ikke forklare seg for retten. Han sier han kan svare på spørsmål dersom det er behov for det.

Aktor, Thomas Frøberg, begjærte derfor politiavhøret avspilt i sin helhet. Filmopptaket av avhøret er på rundt en time og ble spilt av i retten mandag.

Tirsdag skal flere politibetjenter vitne, samt mor til avdøde Scarlet Thomsen. Onsdag skal flere i tiltaltes nærmeste familie forklarer seg, samt en venninne av Scarlet Thomsen.

Det er flere sakkyndige som også skal avgi sin forklaring. Tilstede i Gulating lagmannsrett er psykiater, psykologspesialist og tre overleger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...