– Jeg trodde ikke jeg hadde slike fiender

Daglig leder på utestedet Maestro, Stig Magne Nordbø har hatt klump i magen siden tirsdag da noen kastet inn noe brennbart på utestedet deres. Foto: Hilde Anette Ebbesvik

Siden lokalet stod i fyr tirsdag, har de ansatte jobbet mangfoldige timer for å bygge om baren, vaske ut og bytte glass og musikkanlegg hos Maestro. Fredag ettermiddag kjennes lukta i lokalet, men de ansatte frister med ”Slokkepils” for å få opp stemninga.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2019 kl 11:30

Klokka 04.30 natt til tirsdag ble ruta til utestedet Maestro knust og noe brennbart kastet inn i lokalet hos utestedet på Bryne. En person som kjørte forbi utestedet på natta, fikk varslet brannvesenet som var raskt på stedet og fikk slukka brannen.

Daglig leder ved Maestro, Stig Magne Nordbø fikk telefon fra brannvesenet på morgenkvisten.
– Jeg trodde egentlig at det var alarmen på telefonen som ringte, og trodde det var en spøk da de sa at det hadde brent, sier han til Jærbladet fredag.

Men det var langt fra en spøk, og det kunne blitt mye mer alvorlig om ikke brannvesenet ble varslet så raskt.
– Vi fikk beskjed om at det ikke var langt fra at hele lokalet kunne brent ned.

Ekkelt

Brannvesenet og politiet har foreløpig ikke sagt noe utover at brannen ble påsatt, verken om hva som ble kastet inn i lokalet, eller om de har noen mistenkte i saken.

Maestro etterlyste tips på Facebook om hvem som kan ha satt på stedet, men de har fredag ettermiddag ikke fått noen respons. De ansatte vet ikke hvem som kan ha ønske om å skade utestedet.
Utenom et innbruddsforsøk i fjor, har ikke utestedet opplevd lignende før.

– Jeg trodde ikke jeg hadde slike fiender. For meg har dette vært en hobby – noe jeg gjør for at folk skal ha det kjekt, sier Nordbø.

Han synes det er en ekkel tanke at noen har gjort dette med viten og vilje.

– Jeg har tenkt over om det kan ha vært noen vi har kastet ut, men du kan ikke begynne å klandre folk heller. Og så har jeg tenkt på om det er plassen, eller personlig. Det har gitt meg klump i magen, sier han.

Det er mye verktøy og tomme esker i lokalet timer før de skal ta imot gjester hos Maestro fredag kveld. Foto: Hilde Anette Ebbesvik

Galgenhumor

Da de ansatte fikk komme inn på utestedet tirsdag, ble de møtt av et lokale som var totalt nedsotet. Lamper, glass, gulv, tak og vegger.
Fredag ettermiddag står det vaskebøtter, verktøy og esker med nye glass rundtom i lokalet.

– Det har blitt lange netter. De ansatte har jobba langt utover kveldene siden mandag.
– Det var vel natt til tirsdag?
– Ja, der ser du. Det er ikke mer. Det er nå du forstår realiteten i dette.

For Nordbø var det viktig å få åpnet til helga. Lønningspils og livemusikk var allerede booket, og de vil ikke noen skal få ødelegge for dem.
Når utestedet fredag tar imot gjester, er det med en midlertidig dør og vegg, og en bar som er litt ustødig, men bartenderne smiler som aldri før.

De har valgt å ikke la hendelsen sette noen demper for humøret, og har heller ”Slokkepils” og ”Fireball” på menyen.
– Ja, vi må ha litt galgenhumor oppi dette, sier Nordbø.
De ansatte er enige.
– Vi kan ikke la dette ødelegge, sier bartender Annette Seldal.

Forsikringssak

Siden tirsdag har de stått på mange timer for å få alt på stell til helga. Maestro var godt forsikret, og kunne dermed få inn et selskap som har hatt ni ansatte inne i løpet av to dager for å vaske soten bort fra tak og vegger.

Alle Norgesglassene som henger i taket hos utestedet Maestro måtte vaskes etter brannen tirsdag. Nå kan daglig leder, Stig Magne Nordbø smile over at lysene er like fine som før. Foto: Hilde Anette Ebbesvik

Daglig leder jobber til vanlig som elektriker og har fått fikset det elektriske selv.
– Og så er far tømmermann, så han har hjulpet oss med å bygge opp igjen veggen, satt inn døra og sikret baren, sier Nordbø.
– Uten det, hadde det ikke gått. Vi hadde ikke fått noen andre inn på så kort tid.
Han er svært glad for at de ansatte har stått på.
– Det er den jærske ånda det.

Når Maestro får byttet ut den midlertidige døra, lagt nytt gulv og bygd en helt ny bar, ønsker de å nyåpne utestedet.

– Vi må melke dette så godt vi kan, sier Nordbø med et glimt i øyet.

Utestedet Maestro er klare for å ta imot gjester bare få dager etter brann. Foto: Hilde Anette Ebbesvik

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...