Har parkert brannbil av hensyn til sikkerheten

Det er den 32 år gamle Mercedesen til høyre som nå er parkert for godt. Foto: Hå brannvesen

Den har ikke setebelter, og det har skjedd flere nestenulykker med den 32 år gamle bilen. Nå haster med å få ny brannbil til Vigrestad.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Den nye brannbilen lå i fjor inne i økonomiplanen, og var også med i rådmannens budsjettforslag i høst. Men da politikerne behandlet budsjettet, ble den tatt ut.

– Rådmannen beklager at tilstanden på bilen som er besluttet tatt ut av tjeneste, ikke ble tydeliggjort i forbindelse med forrige budsjettbehandling, skriver hun nå i sakspapirene til formannskapet, som drøfter saken tirsdag.

Med øyeblikkelig virkning

Etter et møte mellom brannsjefen, verneombudet og ansatte 20. januar, ble den ene av de brannbilene på Vigrestad parkert med øyeblikkelig virkning av hensyn til de ansattes sikkerhet.

Brannbilen er en 1985-modell Mercedes, og har ikke setebelter, slik kravet nå er. Å få ettermontert setebelter vil være vanskelig og dyrt. Bilen har også høyt tyngdepunkt og skjev oppbremsing. Det har ført til flere nestenuhell under utrykking. Ved et tilfelle brakk girspaken under kjøring, og det er også en god del rust på bilen.

Rådmannen mener at det ikke har noen hensikt å bruke mye penger på å bygge om den 32 år gamle bilen. Hun foreslår derfor å bruke 2,5 millioner kroner på en helt ny brannbil til Vigrestad. Alternativet er å leie en brannbil. Rådmannen ser det ikke som aktuelt at det bare skal være én brannbil på Vigrestad.

Har leid midlertidig

Hå brannvesen har leid inn en bil midlertidig i påvente av at politikerne behandler saken om ny bil til Vigrestad. Kommunestyret skal gjøre endelig vedtak 30. mars.

Politikerne i Hå har nylig vedtatt å videreføre sitt eget brannvesen, i stedet for å søke samarbeid med andre. I vedtaket heter det at brannordningen skal revideres ved behov, og senest innen fire år. Vedtaket slår også fast at Hå er åpen for en dialog med Time og Klepp om et felles brannvesen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...