Hareide toget gjennom Miljøgartneriet

Kåre Wiig forteller om Miljøgartneriet til passasjerene på gartneritoget. Foto: Olav Eggebø Aanonsen

Toppledelsen til KrF, med Knut Arild Hareide i front, tok toget gjennom Miljøgartneriet i Kviamarka.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

- Utrolig imponerende! Det var reaksjonen til partileder Knut Arild Hareide (KrF) da han ble toget rundt i Miljøgartneriet på Kviamarka sammen med nestlederne Olaug V. Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad og stortingsgruppa mandag ettermiddag.

KrF-politikerne er på sommerturné langs Sør-Vestlandet denne uken.

Grønneste gartneri

KrF-ordfører Jonas Skrettingland tok med glede i mot partiledelsen, og viste dem en av suksesshistoriene i Hå kommune; energisamarbeidet i Kviamarka mellom Miljøgartneriet og Tine Meierier.

Kåre Wiig fra Miljøgartneriet og Torbjørn Kvia fra Tine Meierier fortalte om et epokegjørende partnerskap. Det har resultert i Norges mest miljøvennlige gartneri og et av Europas grønneste.

Både spillvarme og CO2 fra meieriet utnyttes av gartneriet, og vekselsbruket mellom begge parter sikrer en produksjon som gir minst mulig utslipp.

– Hå viser vei

Rosen satt løst fra gjestene fra Stortinget.

-Dette vil vi gjerne se mer av, sa Hareide. Selv om de færreste kan operere i en slik skala er tanken om å sikre en best mulig utnyttelse av ressursene og en reduksjon i utslippene svært viktig. Han berømmet Wiig og Kvia for å vise vei i en tid der reduksjoner i klimautslippene fra landbruket er en utfordring.

Hjemmeproduserte tomater og paprika i de fleste farger og størrelser gav mersmak hos gjestene. Partiledelsen og stortingsgruppa var skjønt enige om betydningen av gode rammevilkår for en så viktig næring.

KrF-politikerne rakk også en rask middag på Fjordkjøkken på Varhaug før turen gikk videre til Flekkefjord, og flere stopp i Agder og Telemark.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...