Her er det nye året allerede ønsket velkommen

Flere hundre gikk i fakkeltog til Kleppevarden. Klokken 18 smalt det i alle regnbuens farger over himmelen til stor glede for de oppmøtte. Foto: Ida Tiberg

Tradisjon tro var det fakkeltog og rakettoppskyting på Kleppevarden tidlig på nyttårsaften.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2017 kl 08:00

2016 er historie, og det ble markert som seg hør og bør i Klepp. Flere hundre store og små gikk i fakkeltog opp til Kleppevarden for å overvære det store fyrverkeriet. Klokken 18.00 var det tjuvstart med oppskyting av raketter for å feire inngangen til 2017.

Besøke Spania

Gabriela Garay var sammen med familien sin på arrangementet. Hun fikk leke med stjerneskudd og synes rakettene var fine å se på.

– Mitt ønske for det neste året er å få besøke pappaen min i Spania, sier hun.

Det lover mor Rosimar Villamediana at hun skal få gjøre.

Denne familien veksler mellom å feire nyttår i Klepp og Spania. Neste år er det varmere strøk som står for tur. F.v: Gabriela Garay, Rosimar Villamediana, Victoria Malmin og Leiv Malmin. Foto: Ida Tiberg

– Vi feirer annet hvert år her i Klepp og annet hvert i Spania. Akkurat i dag kom vi litt seint. Vi har akkurat flytta og pakka vekk masse klær så det måtte letes opp igjen. Vi gikk glipp av fakkeltoget, men vi fikk med oss rakettene, sier Leiv Malmin.

Nabo til feiringen

Rakettene smalt i godt over 20 minutter på himmelen. Familien England er nærmeste nabo til Kleppevarden og sto igjen til siste slutt for å sende opp litt ekstra fyrverkeri.

– Vi pleier å gå opp hit hvert år. Det er kjempeflott at arrangementet er såpass tidlig på kvelden for ungene sin del, sier Jofrid England.

Hun og mannen kommer egentlig fra Sogn og fjordane, men flyttet etter barn og barnebarn.

Familien England er nærmeste nabo til Kleppevarden og tar turen hvert år.
F.v: Maren England, William England, Jan England, Tanja England, Einar Andreas England, Jofrid England, Erik Johnsen og Per Mathias England. Foto: Ida Tiberg

– Er det noe spesielt som sitter igjen etter året som har gått?

– Ja, men det er hemmelig, sier Jan England og ler.

– Neida, jeg ble pensjonist i år. Det er nok det jeg husker best fra dette året, sier han.

Lotto?

Noen nyttårsforsetter står foreløpig ikke på planen til denne familien.

– Jeg slutta å røyke for over 20 år siden, så det er allerede gjort. Hvis jeg kan ønske meg en ting så er det at det skal komme en telefon i fra Hamar i kveld, sier Jan spøkefullt.

Jofrid legger til:

– Vi får håpe at vi får fortsette å ha det like godt som vi har hatt det, sier hun før familien ønsker godt nyttår og tar turen hjem igjen.

Isak og Magnus Møller-Varhaug storkoste seg med stjerneskudd på Kleppevarden. Foto: Ida Tiberg

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...