Her er jærske KrF-profilar sine råd til Hareide

Jonas Skrettingland, Unni Sirevåg Lende og Arnfinn Vigrestad (til høgre) følgjer Listhaug-saka frå Jæren. Foto: (Arkivfoto)

- KrF bør ikkje støtta eit forslag som kan velta Solberg-regjeringa, seier Jonas Skrettingland, KrF-ordførar i Hå. Mandag konkluderte landsstyret med at dei ikkje har tillit til justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 20:04

Han meiner det vil vera feil av KrF å støtta eit forslag som kan føra til at regjeringa må gå. Samstundes meiner han at partiet bør uttrykkja så sterk mogleg misnøye som mogleg til justisminister Sylvi Listhaug (Frp).

- Det næraste me får ei sentrumsregjering

Mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug, som Arbeidarpartiet og Senterpartiet, samt SV, MDG og Rødt går inn for, skal stemmast over i stortingsalen tysdag.

Regjeringspartia Høyre, Frp og Venstre kjem til å stemma mot mistillitsforslaget og erklæra tillit til Listhaug som justisminister.

KrF vippar fleirtalet. I dag, måndag, skal partiet bestemma seg for kva dei vil gjera.

- Kvifor er det viktig at KrF ikkje er med på eit mistillitsvedtak mot regjeringa?

- Me gjekk til val på at me ville ha ei sentrum-Høgre-regjering. Dette er det næraste me får, svarer Skrettingland.

- Rom for tilgjeving

Arnfinn Vigrestad var KrF-ordførar i Time i 13 og eit halvt år, fram til 2011. Vigrestad har same synet som Hå-ordførar Skrettingland.

- KrF vil ikkje tena på å stilla seg bak eit mistillitsforslag som kan føra til regjeringskrise. Denne saka er ikkje så alvorleg at det kan forsvarast å kasta regjeringa.

Både statsministeren Erna Solberg og Sylvi Listhaug har innrømt at dei gjekk for langt. Eg meiner det bør vera rom for tilgiving. KrF gjekk også til val med Erna som statsministerkandidat, seier Vigrestad.

Trur på klok avgjerd

Unni Sirevåg Lende (KrF), leiar av levekår i Time, ønskjer ikkje å seia kva ho meiner om saka.

- Eg har gitt signal i dei fora der det er rett gjera det, og eg ønskjer ikkje å gjera det via media. Eg har tillit til at dei som skal behandle denne saka, vil ta ei klok avgjerd, seier Unni Sirevåg Lende, som fram til februar i år også var leiar for Rogaland KrF kvinner.

Landsstyret har ikkje tillit

KrF-leiar Knut Arild Hareide opplyste etter møtet i landsstyret mandag at dei ikkje har tillit til Sylvi Lysthaug (Frp) som justisminister.

– KrFs landsstyre uttrykkjer at dei ikkje har tillit til sitjande justisminister. Dei ber derfor Erna Solberg om å ta grep for å unngå at me får ein mistillitssituasjon i Stortinget i morgon, sa Hareide etter møtet.

– Landsstyret har også gitt stortingsgruppa mandat og tillit til å håndtera saka som vil koma i Stortinget i morgen. Jeg kjem ikkje til å kommentera denne saka vidare før eg går opp på Stortingets talerstol i morgon, la KrF-leiaren til.

KrF har tidlegare signalisert at dei kan ha tillit til Listhaug i ein annan statsrådpost enn justisminister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...