Hilde Selvikvåg slipper nytt album og flytter fra Jæren

Fredag slipper Hilde Selvikvåg plata «Fanga heile verden». Foto: Trude Håland

Knallgrønn vinyl pakket inn i duse farger, og artisten selv i en lekker prikkete kreasjon på forsiden. Hilde Selvikvåg skal «Fanga heile verden». Og så har hun gjort byjente av seg.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2018 kl 09:34

«Fanga heile verden» er tittelen på den splitter nye plata fra den kjære, jærske artisten. Det er tre år siden sist album, og denne gangen presenterer 27-åringen fire helt rykende ferske låter og singlene som er utgitt de to siste årene.

Forsiden av vinyplata. Foto: Trude Håland

En annen side

Totalt er ni sanger med på plata, blant dem «Karusell». Det var nettopp den låten som gjorde at Selvikvåg høsten 2016 tok spranget fullt ut og kunne drive med artistlivet på heltid. På mange måter representerte gjennombruddet en endring for Jærens ubestridte visepopdronning. Det ble rett og slett starten på noe helt nytt.

– Jeg bare måtte ha den med på et album. Det er den låten som er lastet ned mest, og jeg vil ikke at den bare skal finnes på digitale plattformer. «Karusell» var en annen stil fra min side, med litt mer energi enn låtene på den forrige plata, «Slepp meg fri». De er mer melankolske og dypere, sier hun.

Debutalbumet ble for øvrig nominert til Spellemannsprisen.

– Da jeg var ferdig med det ville jeg vise en litt annen side av meg selv og lage en type musikk jeg liker å høre på selv. Jeg følte jeg hadde mer energi inne enn det jeg hadde presentert tidligere. Ja, jeg er jo fotballjente og liker å springe. Som jente hadde jeg bilde av Brede Hangeland på pulten, for jeg er faktisk Viking-fan. Skjønner du, smiler hun og nærmest hopper opp og ned på den høye stolen på en kafé i østre bydel av Stavanger.

Med Abel på turné

Det er dagen før plateslippet. Selvikvåg plukker opp et eksemplar fra veska. Hun har grunn til å være stolt. Coveret er av den delikate sorten og det er stort å holde i.

– Det er noe med formatet sammenlignet med en mindre CD.

Vinyl er noe helt spesielt.

Det store formatet forsterker wow-opplevelsen det er å holde sin egen musikk mellom hendene. Og så har det blitt moderne å gi ut vinylplater. Jeg er jo moderne, ler hun.

Hun er fremdeles tro mot den jærske dialekten, ogg innrømmer at hun inspireres av norske artister som Sondre Justad, Cezinando og Morten Abel.

I vinter var Selvikvåg med på keyboard i Abels band og turnerte landet rundt. Navnet er knapt nok nevnt før en mann på sidebordet titter opp, reiser seg og kommer bort for å hilse på. Det er Morten Abel. Knappe minuttet senere kommer enda en høyreist kar inn døra. Brede Hangeland.

- God timing

Hilde Selvikvåg kan ikke annet enn å flire av situasjonen. Borte ved kassen står plutselig Janove Ottesen og skal betale for en kopp kaffe. Senere samme kveld skal han holde konsert i Nye Loen. Velkommen til hennes nye nabolag, liksom.

Kjendistreff i østre bydel: Brede Hangeland, Hilde Selvikvåg og Morten Abel. Foto: Trude Håland

For et par måneder siden gikk nemlig flyttelasset fra Jæren til Stavanger, til hennes nye leilighet helt nede i sjøkanten, nær Tou Scene Vi er i Stavanger øst, på en av de populære kaféene i området.

– Artistmessig følte jeg at det var god timing. Jeg kommer nærmere miljøet jeg er en del av, og sparer mye tid på reising. Om kort tid åpner det et nytt studio i Tou Scene, og det ser jeg virkelig fram til. Det blir mange spennende møter. Det er også her jeg har spilt inn musikken min, sier Selvikvåg, som er oppvokst på Lye og bodd på Jæren hele livet.

Fem listede låter

Nytt bosted og ny plate, og snart Norgesturné i flere store byer. Den starter i Sandnes i slutten av oktober, går via Trondheim, Oslo, Bergen, Kristiansand og ender i Stavanger konserthus. I Zetlitz-salen - i desember, i år som i fjor. Det offisielle plateslippet gjøres på den ekte hjemmebanen, på Bryne, hvor utestedet Mellombels er arrangør.

Artisten går en spennende høst i møte. Med på laget har hun blant annet Børge Fjordheim, Morten Abels tidligere trommis. I tilegg har Gulleiv Wee (tidliger The September When) og Kariann Arntzen medvirket. Det mener Selvikvåg har hjulpet henne mye.

– De har evne til å ta tak i det som er «cathcy» i melodiene, og forsterker dette. Jeg er veldig fornøyd, sier hun.

Det har hun all grunn til. Fem låter på den nye plata er listet på NRK P1. Det henger høyt.

– Jeg er ydmyk og må nesten klype meg i armen for å skjønne at det skjer.

Det er ikke sikkert jeg får oppleve det igjen, smiler hun forsiktig.

«Fanga heile verden» er Hilde Selvikvågs verden.

– Det er min verden, mine tanker, mine følelser, som kanskje andre også kan kjenne seg igjen i. Det er en vid tittel, og låten handler om å oppleve noe med hvem som helst, men noen du er glad i, sier hun.

Foto: Trude Håland

Den rosa blusen

Det er sjelden noe som er tilfeldig når det gjelder denne dama. Som fotoshooten til platecoveret og hvordan utformingen skulle være.

– Jeg er opptatt av detaljer og jeg er typen som brukte bruke en hel time på å pynte ei overskrift på leksene, ler hun.

Så er coveret også noe for seg selv. Det er tatt i Haugesund, og søsteren Trine Selvikvåg er fotograf.

– Jeg lette etter passende lokasjon på Instagram og kom over et sted i Haugesund. Da kjørte jeg straks opp dit for å se og fikk med meg søsteren min etter at jeg hadde sjekket det ut. Jeg liker å bruke tid på bildene, sier hun.

Dust lyst, rosa bluse med oransje prikker på.

– Den fant jeg på nettet, og måtte bare ha den. Alt med coveret begynte med den blusen. Jeg leter alltid etter den røde tråden når jeg skal gjøre nye ting, sier Selvikvåg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...