Høyr på Olaus

Olaus Trygve Bjuland, Krf. Foto: Ida Tiberg

Det er absolutt ein verdi for demokratiet at 18-åringar som stemmer for fyrste gong, også har unge kandidatar å stemja på, meiner Jærbladet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2018 kl 12:38

Olaus Trygve Bjuland (KrF) ønsker at fleire unge takkar ja til å stå på ei liste til kommunevalet neste år. 21-åringen frå Nærbø er sjeldan. Han har allereie åtte års politisk erfaring. I tillegg har han fast plass i eit kommunestyre. No seier han takk for seg, eller rettare sagt, tek ein pause. Han skal jobba med andre ting og fullføra utdanninga si i Oslo. Men ambisjonane er høge, han legg ikkje skjul på at han gjerne vil ha andreplassen på KrF si liste i Rogaland ved neste stortingsval.

Ved sist val var det bare tre personar under 25 år som vart valde inn på fast plass til i eit kommunestyre på Jæren. I tillegg til Bjuland var desse: Benjamin Aarsland Erikstad (Hå Høgre) og Susanne Horpestad (Klepp Sp).

26 av 91 folkevalde med fast 
kommunestyreplass på Jæren 
er over 60 år.

Av desse var Bjuland den yngste på Jæren og saman med ein representant i Sokndal den yngste i Rogaland på fast plass i eit kommunestyre. Han seier at han skulle ønska dei var fleire.

– Eg syns ungdom skal seie ja til å stå på listene, ikkje minst fordi det er veldig kjekt. I tillegg lærer du veldig mykje. Du kjem på innsida og får vera med å styra kommunen. Det er eit ansvar iallfall eg har vakse på, og ei erfaring eg unner fleire, seier han.
Benjamin Aarsland Erikstad er no 26 år og er med i kommunestyret i Hå. Han seier at det er mange politiske saker som treng eit ungt perspektiv. Ungdom veit korleis ungdom har det. Nominasjonsutvala i dei lokale partia jobbar nå med listene til kommunevalet i 2019. 26 av 91 folkevalde med fast kommunestyreplass på Jæren er over 60 år.

Vi håper nominasjonsutvala tek ønske frå Olaus Trygve Bjuland om å spørje unge folk på alvor. Det er absolutt ein verdi for demokratiet at 18-åringar som stemmer for fyrste gong, også har unge kandidatar å stemja på.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...