I skyggen av herrelaget på Nærbø

Birgit Egeland Roda scoret seks mål mot Hinna onsdag, og 11 mot Kragerø noen dager før. Dessverre er ikke hele laget i like godt slag som venstrebacken. I forgrunnen Helle Skjærpe, som har vært et friskst pust i de siste kampene. Foto: Tarjei Sel

Nærbøs damelag går mot en ny midt på treet-sesong.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2019 kl 19:07

Nærbø - Hinna 22-23 (16-17)

Onsdag gikk Nærbø på et surt ettmålstap for Hinna, foran rundt 100 tilskuere i Nye Loen.

Med fem kamper igjen å spille, ligger Nærbø an til å ta færre poeng enn forrige sesong. Her er tabellen for 2. divisjon avd. 03. I 17/18 ble det 5. plass med 26 poeng. Den forventede framgangen har uteblitt.

Nærbøs lag:
Anne Edvardsen Kristoffersen, Ingrid Njærheim - Birgit Egeland Roda 6, Ine Søyland Bø 2, Oline Søyland Bø 4, Johanne Gudmestad, Grete Egeland 2, Karoline Marie Dyrli Djuve, Lene Grimstad 1, Bertine Edland 1+2, Helle Skjærpe 1 og Lene Sola Tveit 3.

Krever større innsats

– Vi manglet en del spillere mot Hinna, men de som spilte skulle vært mer en gode nok til å slå det Hinna-laget. Dessverre legger vi ikke ned nok innsats i oppgavene våre. 23 mål bakover burde vert nok til å vinne hver kamp vi spiller, mener Lasse Aksnes, som trener damelaget sammen med Thor Henning Fuglestad.

– Hva er grunnene til at dere har skuffet litt denne sesongen?

– Det er nok mange faktorer som gjør at vi ikke er helt der oppe som vi ønsker, men at vi skuffer, er jeg ikke helt enig i. Det å miste Else Kari Andersson med korsbåndsskade allerede før sesongstart, var selvfølgelig tøft. Hun er viktig ikke bare som spiller, men er også en som setter standeren i både trening og mentalt inn mot kamp. Ellers har det vert en del småskader, og i perioder har vi vært for passive både i treningsarbeid og kamper. Nå begynner vi å få folk tilbake fra noen skadeavbrekk, og er klare på å avslutte sesongen på en skikkelig måte, forsikrer Aksnes.

– Kan Nærbø IL satse på både dame- og herrelaget?

– Det blir vel et økonomisk spørsmål, men vi har aldri fått inntrykk av at det ikke er mulig. Om det skulle bli aktuelt å satse på opprykk, er det noe som både spiller- og trenergruppe må sette seg som et toårig mål foran neste sesong. Troppen i dag har potensial, men det krever mer av alle involverte enn det som blir levert per dags dato, mener Lasse Aksnes.

– Er ikke gode nok

Vi gir ordet til venstreback Birgit Egeland Roda, som har vært Nærbøs toppscorer i de to siste kampene.

– På laget er det nok litt forskjellig hva folk ønsker, selv om flesteparten nok har et ønske og håp om opprykk til 1. divisjon. Akkurat nå er vi ikke gode nok, da prestasjonene våre er altfor varierende. Vi hadde nok et håp om at sesongen skulle gå bedre enn den har gjort, men vi er preget av veldig mange skader og at flere spillere har valgt å slutte eller satse på andre ting. Dette har gjort at vi mangler litt den «stammen» i laget da flere er inn og ut grunnet disse tingene. Personlig har jeg lyst til å spille på et høyere nivå, for jeg legger veldig mye tid og trening ned i håndballen.

– Er det mulig å satse på både herre- og damelaget i Nærbø IL?

– Det vil nok være vanskeligere å få til en satsing på Nærbø enn for eksempel på Ålgård, der damene satses fullt på. Nærbø-herrene og Ålgård-damene var også i 2. divisjon en gang. Begge har det blitt satset mye på, og de er nå i de øverste divisjonene. Hadde klubben bare hatt ett lag på seniornivå, ville det nok vært lettere å bli satset på, men ressursene strekker ikke alltid til for to lag i en klubb. Dermed må vi nøye oss med å ikke bli satset på like mye som vi kanskje skulle ønske til tider, sier Birgit Egeland Roda.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...