Ingen av kommunane på Jæren nådde det nasjonale vaksinemålet

58,7 prosent av helsepersonellet med pasientkontakt i Klepp har vaksinert seg mot influensa. Hå ligg rett etter med 55 prosent. På sisteplass kjem Time med 22 prosent. Foto: (Arkivfoto)

Time kom dårlegast ut av dei tre kommunane på Jæren då helsepersonell med pasientkontakt konkurrerte i influensavaksine.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2019 kl 10:31

Myndigheitene hadde i år som mål at 75 prosent av helsepersonellet med pasientkontakt skulle vaksinera seg mot influensa. Verken Time, Klepp eller Hå nådde dette målet.

I Klepp kommune er det i år 58,7 prosent av helsepersonellet med pasientkontakt som har vaksinert seg. Hå ligg rett etter med 55 prosent. Sist kom Time med 22 prosent.

– Overraska over nabokommunane

Øystein Fjetland Øgaard, kommuneoverlege i Time, er litt skuffa over resultatet.

– Men det er første gong at me har gjort noko organisert når det gjeld helsepersonell og influensavaksine, og det kan vera ei forklaring. Eg er også litt overraska over at det er såpass mange som har tatt vaksine i nabokommunane, seier Fjetland Øgaard.

– Kva trur du er årsaka til at såpass få i Time har vaksinert seg?

– 75 prosent vaksinerte er eit offensivt mål. Fokuset når det gjeld influensavaksine har vore på risikogrupper meir enn helsepersonell. Me er i startgropa, og eg hadde heller ikkje venta at me ville nå målet på 75 prosent. I einskilde grupper er det skepsis mot vaksine, og det kan vera at det synet er rådande ved nokre av avdelingane. Det kan også henda at dei har vore meir offensive i Klepp og Hå enn det me i Time har vore, seier kommuneoverlegen i Time.

Han satsar på å koma sterkare tilbake neste år.

– Neste gong vil me vera meir offensive. 22 prosent vaksinerte er for dåleg, og me må strekkja oss etter å nå 75 prosent, seier Øystein Fjetland Øgaard, kommuneoverlege i Time.

– Noko å strekkja oss etter

Gerd Signy Omland, kommuneoverlege i Hå, ser at det har hatt god effekt å ha fokus på influensavaksine blant helsepersonell.

– Det er eindel variasjon mellom avdelingane., og det er enklare å kommunisera dette i mindre avdelingar der mange arbeider dagtid. I tillegg har det med haldningar å gjera, seier Omland.

Ho reknar med at Hå vil ha fleire vaksinerte til neste influensasesong.

– Eg tenkjer at det er positivt at Klepp ligg høgare enn oss, for då har me noko å strekkja oss etter, seier Gerd Signy Omland.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...