Ingen kyllingkrise for Den Stolte Hane

Kry: Morten Jelsa er fabrikksjef hos Den Stolte Hane, som holder til på Nærbø. Foto: Peder Holterman Solland

Flere butikker gikk før helgen tom for kylling etter at Nortura hadde problemer med å levere. Den Stolte Hane sier at de ikke har hatt noen problemer.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Før helgen meldte Romerikes Blad at Nortura ikke klarte å levere nok kylling til Kiwi. Kommunikasjonsrådgiver i Kiwi, Nora Mile Helgesen, sa til Romerike Blad at problemet gjaldt i hele Norge.

- Dette gjelder over hele landet. Først og fremst er det kylling fra Prior vi sliter med å få tilgang på, sa Helgesen.

Den Stolte Hane holder til i Kviamarka og er Norges største kyllingprodusent. Fabrikksjef Morten Jelsa sier at de ikke har hatt noen problemer med å produsere nok kylling til butikkene de leverer til.

- Vi har alltid et enormt oppsving i januar, og det har kanskje vært litt større i år enn til vanlig, men vi har klart å levere all kyllingen vi skal, sier Jelsa.

Kylling til Coop

Den Stolte Hane leverer kylling til Coop i hele Norge og til en mindre del av Norgesgruppen. Ifølge Jelsa ser det ikke ut som at de kommer til å gå tom.

- Vi ser ingen risiko for at Coop ikke skal få kyllingen sin. Vi planlegger nøye med våre kunder og leverandører for å kunne møte etterspørselen i januar, og i år har vi truffet godt, sier Jelsa.

Kommunikasjonssjef i Coop Harald Kristiansen sier til Romerikes Blad at han setter pris på arbeidet Den Stolte Hane har gjort for å kunne levere nok.

- Vi er veldig takknemlige for at vår leverandør har jobbet ekstra for å sørge for at vi har nok produkter, sier Kristiansen til Romerikes Blad.

Sunn måned

Januar er kjennetegnet ved ferske nyttårsforsett og fulle treningssentre. Jelsa tror dette fokuset på sunnhet kombinert med en trøtthet på rødt kjøtt etter julehøytiden er hovedgrunnen til den store stigningen i etterspørsel.

Kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Cornelia Koppang Henriksen, sa til Romerikes Blad før helgen at grunnen til kyllingmangelen var at de opplevde en uventet høy etterspørsel i oppstarten av januar og ikke klarte å møte denne.

De sa da også at produktet ville være tilbake i hyllene igjen ved slutten av uken.

Henriksen sier til Jærbladet at kyllingen nå er på vei ut i butikkene.

- Kyllingfilet er på vei ut i diskene i full fart. Alt tyder på at butikkene nå skal ha produktet tilbake i hyllene igjen, sier Henriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...