Inviterer publikum heilt til sengekanten

Tommy Jørpeland og Gjertine Hognestad feirar nyttårsaftan 1999/2000 på rom 309. Det er ei av fleire historier i «Rom rives». Foto: Åge Bjørnevik

Teatergruppa Fantefølge inviterer folk opp på scenen og tett på i intimførestellinga «Rom rives».

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Me tek publikum med oss opp på scenen i Storstova, trekkjer for sceneteppet og lagar eit Black Box-teater med berre 40 plassar. Publikum kjem tett på, men skal ikkje delta sjølve, fortel regissør Camilla Ystanes.

Billettane til premieren 9. mars, under Livsgledefestivalen, er allereie utselde. Men det kjem nye sjansar til å sjå teatergruppa Fantefølge sitt vaksenstykke «Rom rives» 16. og 17. mars og 29. og 30. mars.

Regissør Camilla Ystanes og altmuligmann Tor Inge Pettersen på øving på Fanteloftet. Foto: Åge Bjørnevik

Livet til eit hotellrom

Heile stykket er lagt til rom 309 på eit gammalt og riveklart hotell. Stykket tek utgangspunkt i ei stovepike som har arbeidd ved hotellet i 45 år.

Publikum får sjå ulike scener som har utspelt seg på dette hotellrommet gjennom alle desse åra. Det handlar om kjærleik, svik, einsemd og entusiasme i eit stykke som både har mykje alvor og mykje humor i seg.

– Det vert ei skikkeleg følelsesreise. Nokre av historiene er morosame, nokre er litt vonde, nokre er kjempevonde og nokre er berre fine, fortel Gjertine Hognestad.

Fantefølge vart merksame på «Rom rives« gjennom ei tidlegare folkehøgskulevenninne av Else Strøm Larsen.

– Me fekk tilsendt manus, og likte det godt. Ikkje minst at det er så mange gode kvinneroller i dette stykket. Og så er det ingen klåre hovudroller. Alle rollene er like viktige, og alle historiene er like viktige, seier Strøm Larsen.

«Rom rives» er skrive av Vibeke Preus Bech, og vann førstepremien i Norsk teaterråd sin manuskonkurranse i 2012.

Ferske namn

«Storsalen» på Fanteloftet på Bryne er for tida gjort om til «hotellrom». Der øver dei ti vaksne og fire ungdommane som skal på scenen. Om morgonen laurdag 9. mars flyttar dei alt til scenen på Storstova, og øver der for første gong same dagen som dei skal ha premiere.

Fakta

«Rom rives» med Fantefølge

  • Kor: I Storstova på Bryne 9. mars, 16. og 17. mars , og 29. og 30. mars.
  • På scenen: Marianne Haga Kåstad, Elisabeth Eikeland, Else Strøm Larsen, Kjetil Særheim, Karin Hodne, Sindre Vestre, Selma Fisketjøn Christensen, Mariann Taksdal, Ruben Jonassen, Daniel Karlsen, Gjertine Hognestad, Tommy Enervold Jørpeland, Kaisa Dahl og Eileen Nesse Pedersen
  • Regi: Camilla Ystanes
  • Altmuligmann: Tor Inge Pettersen

Blant skodespelarane finst folk med lang røynsle, som Else Strøm Larsen. Men her er også folk som er ferske i Fantefølge. To av dei er Gjertine Hognestad og Tommy Jørpeland, som spelar mot kvarandre i ei av scenene.

Gjertine Hognestad frå Brusand har opp gjennom åra halde mykje ablegøyer på scenen gjennom jobben for barn og unge i Hå kommune. I Fantefølge debuterte ho i «Annie» før jul. «Rom rives» vert hennar aller første opptreden i eit teaterstykke som først og fremst er for vaksne.

– Det er stor skilnad på å vera sjørøvar i Sirevåg og det eg skal gjera her. Dette er mykje meir nakent, seier Hognestad.

For Tommy Jørpeland vert «Rom rives» debuten på scenen.

– Det er spennande å prøva noko nytt. For meg – som jobbar med filmproduksjon til dagleg – vert dette også litt å prøva seg på «den andre sida», seier Jørpeland, som bur i Tananger og kom i kontakt med Fantefølge gjennom kjærasten, Karin Hodne. Ho er også med i stykket.

– Det er alltid spennande når det nærmar seg premiere, men me er godt i rute. Me har ein fantastisk tekst å jobba med. Vår jobb vert å få formidla dette på scenen, seier regissør Camilla Ystanes.

Else Strøm Larsen fall for manus, som har mange gode kvinneroller og ingen klåre hovudroller. Foto: Åge Bjørnevik

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...