Isende kald vind holder stand en stund til

Den kalde vinden setter sitt preg også på turområdet rundt Frøylandsvatnet. Foto: Håvard Ovesen

Utenom den sure vinden, blir i alle fall den første halvdelen av påsken fin. Siste halvdel er det knyttet mye usikkerhet til.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2018 kl 08:25

– Det blåser en del hos dere i dag. Den vinden vil vedvare hele dagen, og så minke ørlite i natt. Men det er først torsdag ettermiddag den vil gi seg. Det vil si, det kommer fortsatt til å være vind med østlig retning, men litt utpå ettermiddagen torsdag vil den ha løyet til bris, kanskje frisk bris utsatte steder, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge til Jærbladet.

Langfredag blir det mye av det samme, med frisk bris og oppholdsvær, om enn himmelen ikke akkurat er skyfri.

– Det blir tørt og fint, men litt skyer må dere regne med, sier Berge.

Kald vind kjøler ned

Temperaturen kommer også til å gå litt opp.

– Den vil ligge på to-tre grader på plussiden midt på dagen i dag, og går opp til tre, fire, kanskje fem grader fra i morgen av, sier Berge.

Men vinden gjør at den helt store vårfølelsen kanskje uteblir.

– Den følte temperaturen er ganske mye lavere, spesielt i dag og den første halvdelen av morgendagen når en har såpass mye vind som dere har. Vinden ligger på østlig liten til stiv kuling på utsatte plasser i dag og liten kuling utsatte plasser første halvdel av morgendagen, sier Berge.

Fin påskeaften

Påskens fineste dag blir mest sannsynlig lørdag.

– Lørdag ser ut til å bli en finværsdag. Da slipper skyene mer opp. Det kan hende at det skjer allerede fredag, men lørdag blir uansett fin, sier Berge.

Da gjelder det å nytte sjansen til å komme seg ut, for fra søndag av er det stor usikkerhet knyttet til værutsiktene. Søndag kan også bli kjempefin, men det kan også komme mer skyer. Usikkerheten skyldes ifølge Berge at meteorologene er usikre på hvor sterkt det nåværende høytrykket er.

– Det er usikkert om høytrykket holder stand, eller om et nytt frontsystem slipper inn, sier Berge.

Kan bli nedbør mandag

Mandag er det også en viss sjanse for nedbør.

– Igjen, det kommer an på hvor sterkt høytrykket er. Holder høytrykket stand, blir nok også mandagen fin, eller i alle fall tørr, sier Berge.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...