Ja til 50-sone, vil vurdera asfalt

Fartsgrensa på toppen av Postvegen skal setjast ned til 50 km/t. Klepp-politikarane vil også ha svar på om dei kan leggja asfalt her viss dei vil. Foto: Åge Bjørnevik

Klepp-politikarane ber administrasjonen finna fram fakta om kvifor Postvegen ikkje kan asfalterast.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Saka om asfalt på Postvegen har ei historie, som me gjerne vil til botn i. Derfor har me bede administrasjonen om å finna tilbake til kva som skjedde den gong då, og koma tilbake til oss med ei sak på eventuell asfaltering, seier Arild Børge Skjæveland (Sp), leiar i hovudutval for lokal utvikling.

Den erfarne politikaren, som i denne perioden kom tilbake til Klepp-politikken frå sidelinja, hugsar at han var med på å behandla vernestatusen til Postvegen i sitt tidlegare politiske liv.

– Postvegen er eit kulturminne, og så vidt eg minnest behandla me ei sak om at ei eller anna regional eller nasjonal kulturstyresmakt ønskte å gje vegen høgare vernestatus. Så vidt eg minnest, vedtok me at me ikkje ønskte høgare vernestatus. Men korleis status er, og kva mogelegheiter me har, har me ikkje full oversikt over. Det har me lyst til å få, og så får me ta det derfrå, seier Skjæveland

Innspelet om asfalt på toppen av Postvegen, frå Særheim til parkeringsplassen ved Tinghaug, kom frå Reidar B. Thu, som bur i området og som lenge har irritert seg over at standarden på grusvegen på toppen er dårleg. Klepp kommune fyller i dei mange hola med jamne mellomrom, men etter kort tid er det like ille att. Thu sitt svar er asfalt og fartshumpar.

– Eg er nøgd med at hovudutval for lokal utvikling faktisk tok opp spørsmålet om asfalt, og at me no skal få meir greie på kva som ligg til grunn for administrasjonen sin påstand om at Postvegen ikkje kan asfalterast fordi han er eit kulturminne, seier Thu til Jærbladet.

Eit samla hovudutval godkjende skiltplanen som gjer at det no skal bli 50-sone langs heile Postvegen. I dag er fartsgrensa 60 km/t på eit lite strekk på toppen mellom Særheim og Tinghaug.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...