Jærbladet leder: Årets klokeste interpellasjon

Bjarte Solheim er i dag åleine frå Venstre i kommunestyret i Time kommune. Foto: Nils-Ove Støbakk

De barna i Time som i utgangspunktet har minst, blir behandlet annerledes enn andre barn, sa Venstres Bjarte Solheim i en interpellasjon i desember-møtet i kommunestyret i Time.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Barnetrygda har vært en del av beregningsgrunnlaget for sosialhjelp i kommunene Time, Gjesdal og Klepp siden 2010. Dette var da en felles politisk sak i de tre kommunene hvor man sluttet seg til statens rettledende satser for beregning av økonomisk støtte.
Timeplanen for perioden 2019-2022 viser en betydelig økning i familier med lav inntekt. 242 barn i kommunen hører nå inn under kategorien barnefattigdom. Spesielt utsatte grupper er arbeidsledige, aleneforeldre og flyktninger. Resultatet for mange av dem er utenforskap når de ikke kan delta i fritidsaktiviteter på grunn av dårlig økonomi.

Ordfører Reinert Kverneland viste til at utgiftene til sosialhjelp vil øke med omlag 2,5 millioner kroner årlig dersom barnetrygda trekkes fra.

– Men hvis vi ønsker å skape et samfunn hvor barna ikke lir ekstra fordi foreldrene er fattige, er det å holde barnetrygda utenfor beregningsgrunnlaget for sosialhjelp, et av de få tiltakene som faktisk kan besluttes lokalt, argumenterte Bjarte Solheim. Han har argumentert godt. Da forslaget ble stemt over, sa 25 av 27 representanter ja til å gi rådmannen i oppdrag å utrede saken.

Det er selvsagt forskjell på å be om en saksutredning og endre beregningsgrunnlaget når saken kommer til politisk behandling neste år. Men her risikerer politikerne å møte seg selv i døra. Folkehelse går som en rød tråd gjennom Time-planen. Dårlig økonomi er det samme som økte bekymringer, som igjen kan føre til psykiske problemer og dermed dårligere folkehelse.

Det vil derfor være rett å endre beregningsmetoden. Bjarte Solheim står for årets klokeste interpellasjon. Vi må ivareta de svakeste.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...