Jærbladet spør: Hva med en 100-uke?

Kokken, administratoren, bonden og bartenderen går saman om ny restaurant. Konseptet er hemmeleg, det same er mennene som står bak. Foto: Snorre Standish Norheim

I mandagens leder oppfordres restauranteiere på Bryne å se til Sandnes.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Fire hemmelige herrer, som de aller fleste vet hvem er, starter ny restaurant i det ledige lokalet mellom Thime Station og Burger House før sommeren. Konseptet er hemmelig. Tidligere har det vært snakk om en italiensk restaurant, så et samlingssted for den lokale spesialiteten farse i alle varianter, før nå fire lokale kjendiser er gått sammen og starter «Hemmeleg».

De vil skape en opplevelsesrestaurant på Bryne som ikke bare stopper lekkasjen av jærbuer nordover, men som også drar «byasser» som ønsker gode matopplevelser sørover. Der kommer de i godt selskap med eksempelvis den etablerte Jærkokken, Heine Grov, som med sine mat- og kulturkvelder har gjester fra Nord-Jæren og Dalane.

Selv om det er mye hemmelighold rundt «Hemmeleg» er kokken og bonden klare på at de skal bruke råvarer som dyrkes rett utenfor Bryne sentrum. I slutten av november åpnet Brix Brygghus i Storgata med en bryggeripub, også med lokal mat fra lokale leverandører. Dette hilser vi mer enn velkommen. Fra begge hold vektlegges også byutvikling, at de ønsker å bidra til utviklingen av Bryne som regionsenter på Jæren. Det er prisverdig, og fortjener all mulig oppbakking.

Men restaurantbransjen er en krevende og arbeidsintensiv bransje. Det tar tid å jobbe seg inn, menyen må være priset rett og maten så god at kundene kommer tilbake igjen. Det betyr også at man må etablere en restaurantkultur, og det tar tid. «Copy with pride» er et kjent uttrykk.

Vi trenger ikke gå lenger enn til Sandnes hvor Sandnes sentum og de fleste restaurantene i byen arrangerer middag for en 100-lapp i en uke. Fra en forsiktig start i 2014 er dette nå blitt en kjempesuksess og snakkis. I februar i fjor deltok 38 restauranter og solgte unna 69522 retter til 100 kroner, ifølge Byas.

Et lignende opplegg bør spisestedene og sentrumsforeningene på Jæren gå sammen om å arrangere.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...