Jærbladets leiar: På høg tid med ny symjehall

Kapasiteten i Bryne symjehall er sprengt, og det er på høg tid med betre fasilitetar for symjeopplæring. Biletet er frå eit stemne på Bryne i januar i år. Foto: Brit Romsbotn (arkiv)

Time-rådmannen vil bruka 100 millioner kroner på ny symjehall dei neste fire åra. Her er Jærbladets leiar om saka.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2017 kl 15:07

Denne veka la Time-rådmann Brit Nilsson Edland fram sitt siste forslag til budsjett og økonomiplan før ho går av med pensjon. Den såkalla «Timeplanen» som gjeld frå 2018 til 2021 er prega av sparing og kutt som følgje av dårlegare tider. Likevel har rådmannen valt å investera 744 millionar kroner i nye prosjekt. 100 av desse millionane er sett av til ny symjehall på Bryne.

Dette er ei heilt rett prioritering. Symjetilbodet i Time er for dårleg, og ei oppgradering har vore etterlengta lenge.

Barna våre er det mest verdifulle me har, og noko av det viktigaste me kan læra dei, er å symja. Derfor er det på høg tid at kommunen prioriterer utbetring av bassengfasilitetane. Ser me på symjeopplæringa som dei yngste elevane får på skulen i dag, så er det ikkje mykje å ropa hurra for. I Time kommune står det symjing på timeplanen frå 3. klasse, men berre ein time kvar 14. dag. Trekk i frå tida i garderobe og dusj, så er det ikkje mykje bassengtid att.

Det på høg tid at Time prioriterer utbetring av bassengfasilitetane.

Då seier det seg sjølv at dersom dette er den einaste symjetreninga ein elev får, så vil vedkomande ikkje klara undervisningskrava. Elevane som går ut av 4. klasse, skal kunna symja 100 meter på magen, dykka ned og henta ein gjenstand, halda seg flytande i tre minutt, for så å symja 100 meter på rygg.

Det er trongt om plassen i Bryne symjehall og i bassenget på Sivdammen. Både skular, symjeklubb, familiebading og diverse andre tilbod ønskjer seg meir tid. Ny symjehall har derfor vore ein stor diskusjon i mange år. Og nå ser det endeleg ut til at planane blir konkrete. Får rådmannen det som ho vil, kjem ein splitter, ny symjehall til å stå klar innan 2022. Det ville vore svært merkeleg om det politiske fleirtalet skulle endra på dette i budsjetthandsaminga.

Ny symjehall har vore ein stor diskusjon i mange år.

Rådmannen har tidlegare føreslege å byggja dei nye symjelokala på tomta mellom Timehallen og ølutsalet til Vaaland. Det er ei naturleg og god plassering. Hallen kjem nær både skular, togstasjon og andre idrettsanlegg.

Det viktigaste er likevel at symjehallen blir bygd. Opning i 2022 er det tidlegaste me kan håpa på. Men dette er eigentleg altfor seint.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...