Jærbu (30) får aldri meir vera lærar

Den tidlegare læraren (30) er dømt til fengsel i eit år og ti månadar. Mannen er frifunnen for valdtekt. Herdis C. Traa var aktor i saka mot mannen, forsvarar var Odd-Rune Torstrup. Foto: Arkivfoto: Brit Romsbotn

Den tidlegare læraren (30) er dømt til fengsel i eit år og ti månadar for å ha lasta ned overgrepsbilete av barn. Mannen er frifunnen for valdtekt.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2016 kl 16:38

I dommen blir det slått fast at mannen aldri meir får vera lærar eller ha verv som inneber kontakt med barn.

Forsvarar Odd-Rune Torstrup seier at den tidlegare læraren er glad for at retten ikkje har funne han skuldig i valdtekt.

Torstrup seier at dei vurderer å anka på deler av dommen som dei er ueinige i.

- Sidan det mest alvorlege er vekke, er det mogleg at det burde vore ei noko lågare fengselsstraff. Me vil no gå nøye gjennom dommen frå Jæren tingrett, seier Torstrup.

Dommen i Jæren tingrett om fengsel i eit år og ti månadar var samrøystes.

Til frådrag kjem tida som mannen har vore varetektsfengsla, cirka 240 dagar.

Retten har også bestemt å inndra diverse datautstyr, smarttelefon, kamera og harddiskar frå mannen.

Påstanden frå aktor Herdis C. Traa er fengsel i 3,5 år for den tidlegare læraren frå Jæren.

Læraren var tiltalt for å ha valdtatt i form av at han skal ha fått guten til å utføra handlingar som svarer til seksuell omgang med seg sjølv.

Dette var det mest alvorlege punktet i tiltalen, og det einaste punktet som læraren nekta for.

Minst 15.000 overgrepsbilde og 1000 filmar som syner overgrep, er funne heime hjå mannen.

Læraren arbeidde ved ein skule på Jæren fram til januar i år då han blei teken på fersken medan han filma ein naken gut i garderoben i Klepp symjehall.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...