Jæren produktutvikling legg ned drifta

STYRELEIAR: Petter Lorentz Stabel er styreleiar i Jæren produktutvikling.

Politikarane trudde dei redda Jæren produktutviling, men frå 1. juni blir gründertilbodet til stiftinga avvikla.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2019 kl 18:54

Bakgrunnen for vedtaket er usikkerheita rundt finansiering av drifta.

– Me følte vidare drift var gambling. Når ein ser at det ikkje er berekraftig å driva vidare med den økonomien me blir tilbodne, så må me leggja ned før me går konkurs, seier styreleiar Petter Lorentz Stabel.

Gründer-tilbod

Jæren produktutvikling er ei interkommunal stifting som skal hjelpa gründerar på Jæren. Stiftinga blir driven av av Klepp, Time, Hå, Gjesdal og Sandnes kommunar.

I januar og februar har alle eigarkommunane hatt ei politisk sak på bordet om nettopp framtida til stiftinga. Fleire av politikarane frykta at denne saka var starten på slutten for Jæren produktutvikling.

Alle kommunane landa på å garantera for ei ekstraløyving på inntil 100.000 kroner per kommune for å sikra vidare drift fram til 30. august. Rådmennene i eigarkommunane har varsla ei ny sak om framtida etter august. Denne saka skulle koma i april/mai.

– Kvifor vil de ikkje venta for å sjå kva pengar som eventuelt ligg i potten?

– Me kan ikkje sitja og venta på at kommunane skal koma tilbake til oss. Då går me konk. Verken styret eller dagleg leiar har tru på at me klarer å driva på ein forsvarleg måte, seier Stabel.

– Klart signal frå kommunane

Styreleiaren meiner signala frå kommunane etter den politiske behandlinga har vore veldig klare: Kostnaden må ned.

– Tidlegare hadde Jæren produktutvikling inntekter frå både sponsorar og ulike prosjekt og har vore oppe i fem tilsette på det meste. Så forsvinn slike prosjekt og sponsormarknaden er dårlegare. Då er me avhengige av at kommunane betaler meir, men kommunane har det også trongare nå, seier Stabel, og gjentar at eit samrøystes styre ikkje såg noko anna løysing enn å avvikla innan 1. juni i år.

Styret meiner det er for lang avstand frå det styret ønskjer at Jæren produktutvikling skal vera og det kommunane ønskjer levert.

– Korleis vil denne avviklinga påverka tilbodet til gründerar på Jæren?

– Kommunane må gjera det dei er pålagde å gjera for gründerane, men det vil ikkje bli levert eit like bra tilbod vidare, seier Stabel.

Jæren produktutvikling har i dag to tilsette. Dei er begge varsla om avviklinga og vil formelt motta oppseiing tysdag 5. mars.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...