Jærentreprenør jublar, får truleg byggja Vardheia ungdomsskule

Slik ser arkitektane føre seg at skulen og skuleplassen skal sjå ut, sett frå sør. Dette er den aller første teikninga av den nye skulen som vert offentleggjort. (Illustrasjon: Alliance architecture studio)

Det var jamt løp mellom dei to tilbydarane, men Time kommune tilrår at Jærentreprenør får jobben til over 200 millionar kroner. Skulen skal stå klar til skulestart 2021.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2019 kl 21:09

– Veldig kjekt. Dette er ein stor, lokal jobb, og slike set me sjølvsagt ekstra stor pris på. Vardheia ungdomsskule er ekstra spennande fordi me har fått vera med heilt frå starten og teikna og utforma bygget, seier Hans Kristian Aasland, dagleg leiar i Jærentreprenør AS.

Det var smil og klemting i bjella ved kontora på Varhaug då det vart kjent at Time kommune innstiller på Jærentreprenør.

– To veldig gode tilbod

Prosjektleiar Mari Bryne i Time kommune slår fast at dei fekk inn to veldig gode forslag og to veldig gode tilbod, eitt frå Skanska og eitt frå Jærentreprenør.

– Det var svært lite som skilde dei to, seier prosjektleiaren til Jærbladet.

I rein enterprisekostnad kom Jærentreprenør sitt tilbod på 214 millionar kroner. Skanska sitt tilbod var 800.000 kroner dyrare. Med fire opsjonar på tilleggsarbeid kom Jærentreprenør sitt tilbod på 236 millionar kroner. Skanska sitt tilbod med alle opsjonar var 2,3 millionar kroner billegare.

I prisane ligg både den nye ungdomsskulen i Vardheia og dei to hallane (idrettshallen og turnhallen) som skal liggja i tilknyting til skulen. Også uteområde og ny infrastruktur i tilknyting til skulen ligg inne i prisen.

– I konkurransegrunnlaget er pris vekta med 50 prosent, arkitektonisk heilskap og planløysing med 30 prosent, miljø med 10 prosent og energi med 10 prosent. Det var den arkitektoniske heilskapen og planløysinga som vippa vår tilråding i Jærentreprenør sin favør, seier prosjektleiar Mari Bryne.

Begge dei to tilbydarane har teikna konkrete forslag til den nye skulen som ledd i tilbodet. Ei eiga gruppe med representantar frå kommunane Time og Klepp – støtta av ekstern arkitekt, ekstern landskapsarkitekt og ekstern teknisk kompetanse – har gått gjennom forslaga.

No er det ein frist fram til 22. februar klokka 12 med setja fram eventuelle klagar eller merknader på tilrådinga. Deretter skal tildelinga av jobben til endeleg politisk godkjenning i Time formannskap 12. mars.

Skal stå ferdig i 2021

Vardheia ungdomsskule er eit samarbeid mellom Time kommune og Klepp kommune. Han ligg i Time, men skal ta imot elevar både frå Bryne, Tu og Orre. Skulen skal stå ferdig til skulestart 2021. Det betyr at bygginga truleg startar i løpet av dette året.

– Korleis ligg de an med prisen, sett opp mot det som er sett av i budsjett og økonomiplan?

– Det ser ut som me held oss innanfor budsjettet, slår Mari Bryne fast.

I økonomiplanen til Time kommune er det sett av 310,5 millionar kroner til sjølve Vardheia ungdomsskule, 62 millionar kroner til idrettshallen og 23,2 millionar kroner til turnhallen. Klepp kommune skal ifølgje planen bidra med 122,1 millionar til skulen, 17 millionar til idrettshallen og 3,4 millionar til turnhallen. Idrettsprosjekta får også spelemidlar, og Bryne Turn skal bidra med 4 millionar til turnhallen.

Dagleg leiar Hans Kristian Aasland i Jærentreprenør gler seg over ein stor og spennande lokal jobb. (Arkivfoto: Leif Tore Sædberg)

Sikrar lokale arbeidsplassar

Hans Kristian Aasland i Jærentreprenør har ikkje full oversikt over kor mange folk som kjem til å verta involverte i det store byggjeprosjektet på Bryne.

– Me har våre folk på prosjektleiing og på betong, og i tillegg må me knyta til oss mange underleverandørar. Til tider vil det vera ganske mykje folk på byggjeplassen. Om ikkje 100 mann, så ikkje så langt unna, seier Aasland.

Han reknar med byggjestart til hausten ein gong.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...