Jærsk industri-allianse ventar enno på oppdrag

SOM VENTA: - Det tek tid å skapa relasjonar, og me ligg i rute i forhold til planen me hadde, seier Arne Borg Pedersen, dagleg leiar i industrisamarbeidet Alloyance.

Nettverket av mekaniske bedrifter på Jæren, som kom i gang for eitt år sidan, skal ha eigen stand under verdas største industrimesse i Tyskland i slutten av april. Foto: Arkivfoto:

Eit år etter etableringa av Alloyance er ingen oppdrag landa. Talet på medlemsbedrifter er redusert til 14.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2017 kl 13:49

Onsdag 27. januar i fjor blei det mekaniske samarbeidet Alloyance lansert i Høghuset på Bryne.

Dei 17 bedriftene med cirka 1.000 tilsette som stod bak, lanserte eit samarbeid for å stå sterkare i konkurransen om internasjonale oppdrag.

Skal sjå nye moglegheiter

Verksemdene i Alloyance har hatt eit sterkt fokus på oljeindustrien. Gjennom samarbeidet skal dei skifta fokus og sjå på moglegheitene i nye, internasjonale marknadar.

For jærbedriftene betyr samarbeidet at dei kan samarbeida om store oppdrag, i staden for mange på kvar si vesle tue.

Målet er å skaffa seg fleire oppdrag internasjonalt, til dømes innan vindkraft og annan grøn energi, forsvar, landbruk, konstruksjon, bygg og anlegg, infrastruktur samt maskinerte deler.

- Tek tid å skapa relasjonar

Arne Borg Pedersen, som er dagleg leiar i Alloyance, seier til Jærbladet at ingen konkrete oppdrag er landa. Han seier vidare at målet er å få i hamn den første kontrakten før sommarferien.

- Me har brukt mykje tid på å gjera kjent kva den mekaniske industrien på Jæren har å tilby, opplyser Borg Pedersen, som blei tilsett som dagleg leiar i fjor sommar.

- Hadde de rekna med at ville ta så lang tid å få konkret på plass?

- Det tek tid å skapa relasjonar, og me ligg i rute i forhold til planen me hadde. Me starta på null, og eit målretta arbeid må til for å få ting på plass. Det tek tid å gjera kjent kva den mekaniske industrien på Jæren har å tilby, og kor konkurransedyktige me er. Målet er å få landa dei første kontraktane i løpet av første halvår 2017, svarer Arne Borg Pedersen.

Til verdas største industrimesse

Borg Pedersen seier at Alloyance har ein veldig målretta og fokusert eksportstrategi mot Tyskland. I perioden 24. til 28. april skal det jærske industrisamarbeidet ha eigen stand på industrimessa i Hannover, som er størst i verda i sitt slag.

Den daglege leiaren seier at det er lagt ned mykje arbeid i år førebu deltakinga på den tyske industrimessa.

- Per i dag har me ti førespurnadar som me arbeider med og reknar prisar på. Særleg i desember og januar byrja førespurnadane å koma inn. Førespurnadane kjem i hovudsak frå Tyskland, men det har også kome nokre frå Norge, opplyser den daglege leiaren.

Omstillingspengar

Då samarbeidet blei lansert i Høghuset på Bryne den 27. januar i fjor, blei det opplyst at 17 verksemder skulle inn i samarbeidet.

IKM Haaland som var blant dei 17, blei aldri med. Administrerande direktør Morten Sædberg opplyser at dei konkluderte med at dei likevel ikkje hadde behov for å gå inn i samarbeidet.

Verksemdene The vision, som blei slått saman med JB Engeneering og Applus RTD har seinare trekt seg ut.

Alloyance AS blei i for tildelt 560.000 kroner i omstillingsmidlar for oljebransjen. I tillegg er det nye samarbeidet tildelt 500.000 kroner frå Innovasjon Norge.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...