Jobbar for nytt liv i tomme butikklokale

John-Egel Hatlevik er dagleg leiar av Svanedal AS som eig Brynesenteret. Foto: Kristine M. Stensland

Snart har Brynesenteret to ledige lokale. Eigaren vurderer ombygging.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

- Me jobbar i alle moglege kanalar for å få inn ny aktivitet. Men eg kan ikkje seia noko konkret i dag om kva som skjer med dei ledige lokala, seier John-Egel Hatlevik, dagleg leiar av Svanedal AS, som eig Brynesenteret.

Nyleg melde Jærbladet at butikken Fem Høns forsvinn frå Brynesenteret. Ifølgje eigaren, Alfhild Mehammer, var årsaka at ho har det for travelt. I haust takka også Bryne Gardin for seg då eigaren gjekk av med pensjon. Dermed kjem senteret snart til å ha to tomme lokale.

Optikar utvidar

- No som det er mykje ledig, ser me også på høvet for ombygging. Optikk og Syn kjem til å bli vesentleg utvida i løpet av mars og april. Det er positivt. Lokalet til leikebutikken kjem til å bli skyvd lenger inn, seier Hatelvik.

Ifølgje Hatlevik har Svanedal råd til å ha is i magen i jakta på nye aktørar til senteret.

- Då me leigde ut til Idéstova, kunne me ha leigd ut til fem andre før dei. Det var verdt å venta på Idéstova. Dei er den besten aktøren i deira segment.

Utvikling i sentrum

Dei siste månadane har det vore anleggsarbeid i Reevegen mellom Brynesenteret og M44.

- Aktiviteten i Reevegen har hemma drifta på Brynesenteret betydeleg sidan februar i fjor. Dei jobba på heile feltet på ein gong i staden for å dela arbeidet opp, seier Hatlevik, tydeleg misnøgd med organiseringa.

Reevegen er no open for ferdsel. Tidlegare var han ein vanleg veg med trafikk i to køyreretningar. No er han blitt eit gatetun med biltrafikk i berre éi retning. Gatetunet er ein del av ein stor plan for Bryne sentrum som også involverer grøntområde og nye Kaizers plass.

- No ser me lyst på livet. Eg håper og trur at oppgraderinga kjem til å skapa meir liv, og at ho kjem til å vera positiv for alle gardeigarar i området.
At M44 er i dessutan gang med ei stor utviding, gjer ikkje Hatlevik uroleg. Snarare tvert imot.

- Me er ikkje i konkurranse med M44. Me er eit supplement til miljøet kring dei. M44 er ein føresetnad for eksistensen til Brynesenteret.

Hatlevik støttar ideen om å gjera Storgata til gågate.

- Men det må gjerast på rett måte. Det er gode grunnar til å læra av prosessen i Reevegen. Arbeidet må gjerast meter for meter, slik at ikkje heile strekket blir stengd. Storgata burde ha blitt gågate for 25-30 år sidan. Då hadde situasjonen vore ein heilt annan no.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...