Johan var første kunde på nye Jærhagen

Johan Berner fra Stavanger var først i køen utenfor nye Jærhagen, som åpner i dag. Foto: Åge Bjørnevik

Mange hundre stod i kø utenfor da Jærhagen slapp inn de første kundene klokka seks i dag tidlig. Johan Berner kom allerede klokka kvart over ett.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 09:19

– Jeg hadde med sovepose og stol. Det hjalp, forteller Stavanger-mannen om natta utenfor nye Jærhagen. Han har tatt turen til Klepp for å sikre seg et godt tilbud på en TV - pluss noen andre småting – hos Elkjøp.

Andre kunde, Heidi Bellamey fra Klepp, var egentlig enda tidligere ute, men valgte å sitte å vente i bilen en stund før hun stilte seg i køen ved totiden. Også hun skulle til Elkjøp, for å sikre seg tilbud på en Macbook Air.

Etter hvert kom det flere til, men det er først på morgenkvisten at det store innrykket begynte.

Da dørene inn til senteret åpnet klokka seks, stod cirka 250 mennesker i kø utenfor den nye hovedinngangen til senteret. I timen frem til åpning klokka sju strømmet det på mange flere.

Køen utenfor Jærhagen litt før klokka seks, like før dørene inn til senteret åpnet. Foto: Åge Bjørnevik

Da folk slapp inn, fordelte de seg på køer til de seks butikkkene som åpnet klokka 7: Elkjøp, Power, G-Sport, Sport Outlet, Thansen og Coop Mega.

– Det var litt kaos akkurat da vi slapp inn. Noen sprang avgårde for å komme først i neste kø, forteller nummer en i køen utenfor.

– Men det ordnet seg etter hvert. Vi visste jo rekkefølgen, supplerer nummer to i køen.

Butikkene hadde satt opp køordnere som så romslige ut etter det første innrykket av kunder. Men ved åpningen klokka sju var det fullt, og noen hadde også begynt å stille seg i kø til butikker som åpner klokka 10.

– Dette er fest, slår en fornøyd butikksjef Svein Olav Mossige i Elkjøp fast. Butikken hadde leid inn Tore Kåstad og Einar Braut til å underholde.

Den nye konkurrenten i samme etasje, Power, stilte med gigantisk kake til åpningsfesten.

Den offisielle åpningen av hele senteret starter klokka 09.30 i dag, og hele senteret åpner klokka 10. Åpningsdagen fortsetter helt til midnatt.

Les også: Slik blir nye Jærhagen

Slik så det ut rett før dørene inn til senteret åpnet klokka seks i dag tidlig. Rundt 250 mennesker stod i kø. Foto: Åge Bjørnevik

Senterleder Siri Øksnevad Olsen ved Jærhagen var både travel og fornøyd på morgenkvisten. Foto: Åge Bjørnevik

Tore Kåstad underholdt i Elkjøp-køen. Foto: Åge Bjørnevik

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...