Johnny Rosland står opp klokka fire om natta for å ha snøen klar til naboene våkner

SPEKEFEST:
Fenalåret Johnny Rosland fikk av naboene Marianne Drozdik og datteren Elena Drozdik Stangeland, kommer godt med til helgens doble garasjefest. Foto: Trude Håland

Argumentene står i kø fra tipser, nabo Monica Drozdic. At Johnny Roslands egenlagde snøkanon har skapt enormt mye glede for barna i nabolaget i det koselige byggefeltet på Orre, er bare ett av dem.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Han har stått opp klokka fire om natta i flere år for å lage snø til oss så snart det er minusgrader. I tillegg har bruker han snøkanonen sin til å glede elevene ved Orre skule og ellers andre unger i bygda, sier Drozdic begeistret.

– Koselig med alle lysene

Det er også mannen Lars Stangeland og datteren Elena Drozdic Stangeland.

– Han er en ressurs for nabolaget, roser Lars, mens 11 år gamle Elena akkurat nå er mest opptatt av hvor mange fine lys naboen har pyntet opp med.

– Det er så koselig og så flott, sier hun, og er glad for at Johnny gjøres stas på.

- Han har gjort så utrolig mye for skolen også, sier 11-åringen fornøyd.

Forbedret parkeringsområdet

Johnny Rosland var medlem av FAU ved Orre skule, og har over tid fulgt med på kjøremønsteret utenfor skolen, ved henting og bringing.

Han har filmet i flere timer og satt i gang ombyggen av en «drop off»-sone, samt tok initiativ til bedre oppmerking, belysning og bedre sikt ved parkeringsplassen utenfor skolen. I tillegg fikk han sponset refleksvester fra arbeidsplassen Time Elektro.

– Guttene fikk grønne og jentene rosa, opplyser Elena.

Måtte lokkes hjem

Men det stopper ikke der. Et uværsskur til stor glede for skolen, som huser elever fra 1. - 10. trinn, har han også vært en av arkitektene bak.

- Det er lett å få til når folk er villige til å bli med. Det er få som sier nei, nærmest unnskylder Rosland seg med.

Han var med på å montere deler fra Gulliver i Kongeparken, og eventyrfiguren har nå blitt et yndet lekested. Grillplass utenfor bedrehuset har han også hatt en finger med i spillet på. Denne ettermiddagen måtte han lokkes litt tidligere hjem fra jobb for å ta imot fenalåret.

Roser bygda si

Rosland innrømmer at han ble satt ut av den kjekke overraskelsen.

– Det var veldig uventet, men selvsagt stas å motta en fenalår og fine ord fra noen gode naboer, sier 41-åringens, om roser bygda han bor i.

- Orre ei kjekk bygd å engasjere seg i, mange stiller opp på dugnad om det trengs, og mange venner deler samme interesse for å finne på kjekke ting vi kan gjøre i bygda, sier han, før han fortsetter:

– Vi er opptatt av å finne på noe for ungene, som kan brenne seg fast som gode barndomsminner. Orre skule har en utrolig sentral rolle i bygda, så den mener jeg det er viktig å engasjere seg i. Det er kjekt å se at det gir muligheter for påvirkning, sier Rosland, som i samme slengen gir noen godord til kona.

– Jeg har ei fantastisk kone, Elin, som lar meg få lov til å engasjere meg i små og store prosjekt utenfor heimen. Jeg liker å å ha ting på gang, og har alltid hatt mange jern i ilden ler han.

Inkluderer andre

Monica forteller videre om en person som skaper noe for å inkludere andre.

- Johnny ser behovet og så går det ikke lenge før han gjør noe med det. Han er virkelig en ressurs i bygda og får folk til å samles om ulike prosjekt. Han er en av dem som har utviklet og forbedret bygda vår de siste årene, sier hun.

I garasjen hans står en kjempestor fotballsko i gult og grønt. De tre karakteristiske Adidas-stripene er også malt på. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

– Det er en rennebil, forklarer Rosland, som selvsagt er en av initiativakerne til rennebilløpet «Podlest Grand Prix»

Ellers er garasjen pyntet med lysslynger som henger oppunder taket. I helgen er garasjen festlokale for bygdas kvinner og menn. 70 menn på fredag og 70 kvinner på lørdag.

– Alle tar med litt hver, men det er en spekefest, så det passet jo godt med et fenalår, smiler Rosland.

Han er i full gang med resten av forberedelsene, og skal bruke resten av kvelden til å installere både mer lys og litt varme.

- Vi ber folk komme i varmedresser, men de brukes som regel bare til og fra, smiler han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...