Jonas Gahr Støre landet trygt på Jæren

Torulv Time ønsker Jonas Gahr Støre velkommen til gards. I bakgrunnen andrekandidat for Arbeiderpartiet i Rogaland, Torstein Tvedt Solberg (t.v.), og gruppeleder i Time Arbeiderparti, Lars Enevoldsen. Foto: Trude Håland

Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat satte av en snau time til å diskutere blant annet landbrukspolitikk hjemme på terrassen hos Torulv Time.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2017 kl 21:47

– Det har gått i ett i dag, og ting har stått litt på hodet for å bli ferdig med alt. Men nå er flagget oppe og vi er klare for å ta imot Jonas Gahr Støre, sa den joviale bonden like før AP-sjefen landet med helikopter på jordene hans.

Jonas Gahr Støre diskuterer med gruppeleder i Time Arbeiderparti, Lars Enevoldsen (t.h.). Leder i Hå Arbeiderparti, Wibecke Natås, går først, mens andrekandidat for Arbeiderpartiet i Rogaland, Torstein Tvedt Solberg ses helt til høyre i bildet. Foto: Trude Håland

Ble utfordret

Å få nettopp Gahr Støre til Jæren, har gruppeleder i Time Arbeiderparti, Lars Enevoldsen, jobbet iherdig med de siste ukene. Enevoldsen har blitt utfordret til å få til nettopp dette, da Gahr Støre hoppet bukk over Jæren i starten på årets valgkamp. Mandag kom han direkte fra Bergen i helikopter, fløy forbi Stavanger og direkte til Times gård. Etterpå gikk ferden med bil til Stavanger for sofaprat med Gro Harlem Brundtland.

– Vi ante en mulighet mellom gjøremålene, og klarte heldigvis å få det til. Vi jobbet iherdig med å få dette til å klaffe. Det var akkurat slik jeg hadde håpet og trodd det skulle bli på forhånd, med at vi fikk en god drøs med en bonde som daglig kjenner på utfodringer i yrket sitt, sier Enevoldsen, som for anledningen hadde med seg både hjemmelagede lapper og bringebærsyltetøy.

Jonas Gahr Støre forsynte seg av lapper og hjemmelaget syltetøy, og deltok ivrig i diskusjon med bonde Torulv Time (t.h.). Torstein Tvedt Solberg hører etter. Foto: Trude Håland

Lovet ny minister

Det ble en livlig samtale rundt bordet. Også leder i Time bondelag, Willy Finnbakk, hadde benket seg ned, og fikk anledning til å stille spørsmål ved hvordan Arbeiderpartiet vil håndtere landbrukspolitikken dersom partiet kommer til makta med Gahr Støre som statsminister.

Tidligere mandag gikk Ap-sjefen ut med ti konkrete løfter han vil gjennomføre på 100 dager dersom han vinner valget. Ingen av disse omhandlet landbruk, men én ting, som et ellevte punkt, lovet Gahr Støre både dagens vert og Finnbakk.

- Dersom jeg blir statsminster, blir det ny landbruksminister. Du kan skrive det ned som et punkt nummer 11, smilte Gahr Støre.

Han understrekte at ettermiddager som dette er viktig.

– Det er flott å få se og møte den virkelige verden og lytte til de daglige erfaringene. Jeg vil vite hva folk er opptatt av, sa Gahr Støre.

Ønsker regjeringsskifte

Time og Finnbakk er opptatt av økt fokus på små og mellomstore bruk.

– Det er få store bruk her, og vi er opptatt av en politikk der de litt mindre settes i høysetet, var de to enige om.

Gahr Støre lovet å beholde det sterke importvernet.

– Det er en forutsetning for et landbruk over hele landet, og for å nå målet om økt produksjon med norske ressurser, sa han.

Torulv Time var fornøyd med besøket.

– Det var en opplevelse utenom de hverdagslige gjøremålene. Jeg ønsker jo et regjeringsskifte, sier Time, som selv om han sier han er Senterparti-mann, hadde skiftet ut den grønne t-skjorta med ei rød.

– Det måtte nesten bli så pass. Det er ikke hver dag man får muligheten til slike samtaler og forhåpentligvis direkte innflytelse på det som er viktig for bøndene, sier Time, som like etter det celebre besøket var rett tilbake på traktoren igjen for å gjøre ferdig dagens arbeid.

Jonas Gahr Støre fikk hilse på familien Times hund, Molly, som de fikk for få dager siden. Torulv Time, Jorunn Time og Andreas Time (11). Foto: Trude Håland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...