Jonas Gahr Støre og Ap dropper Jæren

Fraværende: Jonas Gahr Støre kommer ikke til å besøke Jæren under valgkampåpningen til Arbeiderpartiet. Her er han avbildet som utenriksminister under hans forrige besøk til Jæren i 2012. Foto: Pressefoto

Når Arbeiderpartiet starter sin valgkamp-turné i Rogaland reiser de ikke lengre sør enn Sandnes.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Det nærmer seg stortingsvalg og for partiene er valgkampen godt i gang. Denne uken legger Arbeiderpartiet og deres leder Jonas Gahr Støre turen til Rogaland og Agder for å kapre velgere i deres valgkampåpning.

Første stopp i Sør-Rogaland er besøk hos jorbærbonden Joa, på Joa i Sola. Ap-sjefen skal også kaste glans over skiskytterne og deltar på folkefesten Blink i Sandnes, men så så turen rett forbi Jæren, til Kristiansand.

– Ikke for sent med besøk

Leder i Time Ap, Lars Enevoldsen, synes det er synd at partilederen ikke tar turen til Jæren. Men han påpeker at dette bare er starten av valgkampen og at det ikke er for sent med et besøk enda.

– Politikerne våre er flinke til å stille opp. Men de kan ikke få med seg alt, det er en hektisk valgkampperiode, sier Enevoldsen.

Arbeiderparitet har blitt kritisert for å være et «byparti» som ikke bryr seg så mye om det som skjer i distriktene. Dette er ikke Enevoldsen enig i og mener fraværet heller skyldes en tøff og stram timeplan for Ap-lederen.

– Vi jobber for å få topp-politikerne til Jæren før valget 11. september. Men vi må ha forståelse for at de har en presset timeplan.

Går glipp av 60.000

Solfrid Lerbrekk, stortingskandidat for Sosialistisk Venstreparti, er selv fra Time og mener Arbeiderpartiet begår en tabbe ved å unnlate å besøke Jæren i sin valgkampstrategi.

– Det er synd. Her er det mange arbeidsplasser og ikke minst har en av Norges viktigste næringer sitt kjærneområde her, nemlig landbruket.

Hun er ikke overrasket over at det er byene som blir prioritert under valgkampåpningen.

– Det viser jo og at de ikke prioritere noe annet enn byene, noe som forsterker inntrykk av at de er et byparti. Ap går jo glipp av nær 60.000 mennesker med særdeles god arbeidsvilje når de ikke besøker Jæren, sier Lerbrekk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...