Kampklar Pollestad

Geir Pollestad følgjer med på telefonen, medan han ventar på å koma til på direktesending i NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad sitt studio i Breitorget, Stavanger, like før midnatt. Foto: Åge Bjørnevik

– Alle dei borgarlege partia er svekka. Sp si stortingsgruppe er nesten dobla. Me skal bita frå oss, seier Geir Pollestad (Sp).

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2017 kl 13:37

Listetopp Pollestad sikra som venta stortingsplassen sin med god margin. Men seint på valkvelden måtte fylkeslaget i Rogaland konstatera at det blir med éin representant frå fylket.

– Me har gjort eit kjempeval, uansett korleis ein ser på det. Me har framgang i alle kommunane i Rogaland. Det er inspirerande. No skal me sørgja for at folk får valuta for stemmene dei har gitt til oss. Eg ser verkeleg fram til tida som kjem. Me har eit mykje betre utgangspunkt for jobben me skal gjera no, seier ein kampklar Pollestad til Jærbladet.

På landsprognosane litt før midnatt ligg Senterpartiet an til å auka stortingsgruppa si frå 10 til 18 representantar. På landsbasis har partiet den største framgangen av alle.

– På borgarleg side er alle dei fire partia svekka. Og no kan ikkje lenger Venstre og KrF veksla på å skaffa fleirtal for Høgre og Frp-regjeringa sin politikk. Det gjev oss andre eit heilt anna spelerom, seier Pollestad.

– Men noko regjeringsskifte, som du håpa på, ser det ikkje ut til å bli?

– Ikkje no, nei. Men me får sjå kven som held nyttårstalen neste år. Det er ikkje sikkert det blir Erna, med dette valresultatet, seier Pollestad.

39-åringen har bak seg ein periode som fast representant på Stortinget. I tillegg var han fast møtande vararepresentant for Magnhild Meltveit Kleppa frå oktober 2010 til juni 2012, medan Kleppa var statsråd. Han har også bakgrunn som politisk rådgjevar for partikollega Åslaug Haga då ho var statsråd, og som statssekretær, både i Olje- og energidepartementet og i to rundar i Samferdselsdepartementet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...