– Kan ikkje forskottera pengar til Jærbanen

Klepp Stasjon er ein av stadene der mange grunneigarar lever i uvisse fordi dei ikkje veit kor toglinja skal gå i framtida. Næringssjef Kåre Strand i Klepp koordinerer det lokale initiativet for å få fortgang i planlegginga. (Arkivfoto: Åge Bjørnevik)

Jernbanedirektoratet meiner kommunane ikkje kan forskottera pengar til planlegging av dobbeltsporet. Men i morgon skal dei ha møte med kommunane for sjå på andre måtar å få fortgang i saka.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Det er kjekt at Jernbaneverket reagerer så positivt på brevet me sende til dei, seier Kåre Strand, næringssjef i Klepp og koordinator for dei lokale kommunane sitt initiativ for å få fortgang på planlegginga av dobbeltsporet på Jærbanen.

I januar sende kommunane Klepp, Time, Hå, Egersund, Sandnes, og Stavanger, saman med Rogaland fylkeskommune, eit brev til Jernbanedirektoratet med tilbod om å forskottera midlar til planlegging av dobbeltsporet. Truleg er det snakk om rundt 30 millionar kroner.

Leitar etter pengar

I tilbakemeldinga si takkar Jernbanedirektoratet for engasjementet, og uttrykkjer forståing for at kommunane ønskjer fortgang i planlegginga.

«Jernbanedirektoratet har ikke mulighet til å inngå avtaler om forskuttering av planlegging eller bygging. Nå det er sagt jobber vi fortsatt med å se på løsninger for å starte planleggingen av dobbeltspor Sandnes–Nærbø over de ordinære tildelingene vi har i 2018. Slik det ser ut nå skal det være mulig å finne midler, men størrelsen på dette er foreløpig uklart. Jernbanedirektoratet ønsker at vi setter oss ned i fellesskap for å se på muligheter for at dere kan bidra inn i dette arbeidet med anleggsbidrag for den videre planleggingen.
Dette kan føre til snarlig oppstart av planleggingen og raskere planavklaringer», heter det i svaret.

Kåre Strand opplyser at møtet er avtalt til i morgon, fredag 9. mars.

– Me skal ha ein prat med saksbehandlar i Jernbanedirektoratet. Dette er eit første, reint administrativt møte, der me skal sjå på kva arbeid som gjenstår og kva mogelegheiter me har. Så det vil ikkje koma nokon endelege konklusjonar ut av dette møtet, seier Strand.

Hindrar utvikling langs sporet

Dobbeltsporet opnar for at det skal gå tog oftare mellom Sandnes og Nærbø, og vil derfor styrkja kollektivtilbodet på Jæren.

Arealbruken langs sporet er eit viktig argument for å få gang på planlegginga. Til no er det laga ei grov siling av ulike alternative trasear. Det betyr at store område langs jernbanelinja – blant anna midt i bykjernen på Bryne – ikkje kan utviklast vidare før ein endeleg trasé er planlagt. Dermed lever mange grunneigarar og utbyggjarar i uvisse i påvente av avklaringar om dobbeltsporet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...