Keeperen lurer på hva Nærbø-ledelsen røyker

Svavar Mar Olafsson har spilt sin siste kamp for Nærbø. Foto: Tarjei Sel

Svavar Mar Olafsson nekter å spille «gratis», og gir seg i Nærbø.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2018 kl 18:36

Nærbø er på jakt etter ny målvakt, og har lenge jobbet med å knytte til seg Elverums Vegard Bakken Øien.

Samtidig har Svavar Mar Olafsson fått beskjed om at han er ønsket med videre, men at han ikke kan forvente å få bedre økonomiske betingelser enn i denne sesongen.

Islendingen tolket det som at han ikke er ønsket, og har vært på sin siste Nærbø-trening.

– Jeg fikk beskjed om at Nærbø ikke kunne gi meg en kontrakt jeg kan være fornøyd med. Likevel sier de at jeg skal forsette og ta opp konkurransen. Jeg vet ikke hva ledelsen røyker hvis de tror at jeg skal spille for Nærbø uten lønn. Det er i hvert fall ikke et lovlig stoff, sier 27-åringen som kom til Nærbø for to sesonger siden.

– Føler du deg urettferdig behandlet?

– Jeg forstår at klubben vil hente ny målvakt for å få større konkurranse. Klubben kunne heller sagt at de vil hente en ny målvakt fordi jeg ikke er god nok. I stedet ønsker de at jeg skal trene to og en halv time hver dag uten lønn. Det er veldig dumt, for jeg er altfor god til å bli behandlet sånn.

Vurderer å legge opp

Nå har den største skuffelsen lagt seg, og han vil bruke tid på å finne ut om han vil fortsette i en annen klubb, eller rett og slett legge opp. Uansett vil han og kjæresten fortsette å bo på Bryne, der de trives veldig godt.

– Jeg var forbannet da jeg fikk beskjeden, men sånn er håndballen og livet går videre. Jeg flyttet fra Island for å hjelpe Nærbø til å rykke opp til eliten, og jeg har gitt alt jeg har, både fysisk og mentalt. Jeg ønsker Nærbø lykke til og vil si takk til den fantastiske gjengen jeg har trent og spilt med, og til de som kom og støttet oss på tribunen, sier Olafsson.

– Svavar er en fantastisk gutt

Det var håndballeder Trond Knutsen som snakket med Olafsson om klubbens planer. Han synes det er trist at målvakten gir seg, og har en litt annen versjon å komme med.

– Jeg fortalte Svavar at vi av flere har blitt anbefalt å finne en ny keeper, at det er plassen det er viktigst å forsterke om vi skal ha mulighet til å klare oss i eliteserien. Jeg trodde jeg var tydelig på at vi ønsket ham med videre, men han hadde nok forventet en bedre kontrakt og ble veldig skuffet. Han ga beskjed om at han ville se seg om etter en ny klubb, og jeg fikk aldri lagt fram et kontraktstilbud for ham. Det er ikke sikkert han hadde fått et dårligere tilbud enn det han har i dag, understreker Knutsen.

Etter Steffen Stegavik, er Svavar Mar Olafsson klubbens best betalte spiller, uten at Trond Knutsen vil røpe hvor mange kroner det er snakk om.

Jærbladet har grunn til å tro at han hadde en avtale verdt rundt 3000 kroner måneden den første sesongen i klubben.

– Jeg synes Svavar er en fantastisk gutt, og jeg hadde veldig lyst å ha ham med videre, avslutter Knutsen.

Viktig i opprykkssesongen

Svavar Mar Olafsson og Halvor-Elias Nærland spilte rundt regnet like mye i en sesong som endte med opprykk til eliteserien. Begge var svært delaktige i at det ble andreplass og fest i siste hjemmekamp.

20 år gamle Nærland fortsetter, og ser ut til å få en ganske rutinert unggutt med seg som målvaktpartner i eliteserien.

Venter på svar fra Bakken Øien

Elverum-målvakten Vegard Bakken Øien har et stående tilbud fra Nærbø, og Trond Knutsen håper på et positivt svar i løpet av en ukes tid. Den 1,93 meter høye karen var på Nærbø i helga, og klubben har langt på vei skaffet samboeren hans jobb.

Hos seriemester Elverum har Vegard Bakken Øien vært vekselvis andre- og tredjekeeper denne sesongen.

23-åringen ønsker å være førstekeeper, og det får han i utgangspunktet bli i Rogalands beste håndballklubb.

– Vi har jobbet med å få ham til Nærbø i nesten to måneder. Jeg har en god følelse, og vi håper å få et endelig svar fra ham denne eller i starten av neste uke, forteller Trond Knutsen, som også må få Elverum til å forstå at Nærbø ikke har økonomi til å betale overgangssum for spilleren.

Venstre kant

Henrik Moen blir trolig med videre, men det kan hende telemarkingen forsvinner for å gå på skole i januar. En annen venstrekant, Per Kristian Moi, har signalisert at han ikke ønsker å være med på elitesatsingen.

Dermed står Nærbø igjen med John Thue og Roberto Edland som de eneste spillerne på venstre kant.

Derfor kan det passe godt at en venstrekant med eliteerfaring har signalisert at han ønsker å komme til Nærbø.

Høyre back

Nærbø ønsker å hente inn en etablert back, og ser etter en venstrehendt sådan. Det er ikke enkelt å finne en slik, og Trond Knutsen håper den nye treneren kan bidra til å finne den rette.

Atle Gudmestad og Preben Nord-Varhaug er a-lagets to venstrebacker, og vurderingen er at de trenger konkurranse.

De fleste fortsetter

Per i dag er det bare den danske strekspilleren Mike Würtz Lønne og veteranen Steffen Stegavik som har kontrakt med Nærbø neste sesong.

Trond Knutsen har som mål å signere kontrakt med resten av opprykksguttene innen kort tid.

– Jeg har snakket med alle spillerne. Vi begynner å skrive kontrakter denne uka, forteller han.

Spillerne er forespeilt en proffkontrakt der de får 1000 kroner i måneden; noe som er minstesatsen for en slik kontrakt.

Svensk trener på besøk

Nærbø jakter som kjent en ny trener. Flere navn står på blokka, og tirsdag var svensken Robert Andersson på besøk for å se på forholdene.

48-åringen var en kjent håndballspiller i Sverige på 90- og 00-tallet. Han har spilt 139 a-landskamper for Sverige og var med på å ta sølv i OL i 1992 og 1996. Han har også bronse fra VM i 1993 og 1995, og var med på å bli europamester for Sverige i 1994.

Som trener har han hatt ansvaret for moderklubben IFK Ystad, H43 Lund og nå sist HC Erlangen i Tyskland.

Om han finner Nærbø interessant, gjenstår å se.

Ut april er det Rune Haugseng og Robin Rosander Haugsgjerd som trener Nærbøs herrelag, hjulpet av Espen T. Reime.

Haugsgjerd gir seg som kjent, mens Haugseng vil se hvem som blir ny hovedtrener før han eventuelt fortsetter i trenerapparatet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...