Kinoen på Bryne blir med i nasjonal kinokjede

Slik skal den nye kinoen på Bryne sjå ut. Foto: Illustrasjon: Wørks Designbyrå

Politikarane i utval for levekår i Time sa eit samrøystes ja til å bli med i den nasjonale kinokjeda Kinonor.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Kinoane som samarbeider i Kinonor-kjeda utgjer i overkant av ti prosent av den norske kinomarknaden. Selskapet er i dag eigd av tre kommunale selskap som driv kinoar og filmfestivalar i mellom anna Trondheim, Tromsø og Haugesund.

Må dobla besøket

Kultursjef Trond Lie er førelått som styrerepresentant i styret for Kinonor AS, med kulturhussjef Åse Skrudland som vararepresentant.

Kjøp av aksjeposten i Kinonor og årlege utgifter til drift av KinoNor skal dekkjast over Bryne kino sitt budsjett.

Saka blir endeleg avgjort i kommunestyret.

Kinoen på Bryne etablerer seg i nye lokale ved Bryne torg i september og går då frå éin til fire salar. Kommunen leiger det nye kinolokalet. For å gå rundt økonomisk er det rekna ut at dagens publikumsbesøk på rundt 55.000 per år omlag må doblast.

I dag er nivået på filmleiga for Bryne kino regulert av ein avtale mellom dei mindre norske kinoane og filmdistributørane. Med større kino og besøk på godt over 100.000 i året, vil denne avtalen etter kvart ikkje lenger vera gjeldande, og kinoen må difor forhandla fram ny filmleigeavtale. Då står ein svakt åleine, påpeikte rådmannen i sakspapira til onsdagens møte i levekår.

Endrar ikkje namn og profil

Levekår-politikarane vil at Time kommune takkar ja til å bli med i Kinonor AS med ein eigardel på 7,8 prosent.

Eigarskap og deltaking i Kinonor rokkar ikkje ved den lokale styringa av Bryne kino, og det vil heller ikkje endra namnet og profilen til kinoen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...