Kjetil får to fagbrev på ein kveld

BREI UTDANNING: Kjetil Wetteland (42) fekk godkjent to nye fagbrev i 2017. I tillegg til å vera lærarutdanna, hadde han eitt fagbrev frå før. Foto: Jorunn Erga Steinsland

Kjetil Wetteland får torsdag kveld fagbrev nummer to og tre. Nummer fire er allereie under planlegging.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 09:58

UTDANNING: Torsdag kveld får 468 ferske fagarbeidarar frå Time, Klepp og Hå utdelt sine fagbrev. Utdelinga er i Stavanger Forum.

To fagbrev

Ein av dei som får namnet sitt ropt opp er Kjetil Wetteland. I løpet av 2017 har han fullført ikkje mindre enn to fagbrev. Frå før har han fagbrev som cnc-operatør, men har nå fylt på med fagbrev som industrimontør og industrimekanikar.

- Viss du stoppar å læra noko nytt, stoppar alt opp, meiner Wetteland, som også er utdanna lærar.

Den eine fagprøven tok han i 2016, den andre i 2017. Men på grunn av at han mangla eitt fag frå vidaregåande, måtte han ta eksamen i dette før han fekk godkjent fagbreva. Derfor får han i år to.

42-åringen har vore tilsett i Aarbakke AS i 15 år og er leiar for Aarbakkeskolen.

- Grunnen til at eg tok begge to nå, er at dei ligg tett opp mot kvarande. Eg meiner også at det er viktig med fagleg breidde, seier Wetteland.

Fleire fagbrev

Sjølv om Kjetil Wetteland er godt fornøgd med å ha fullført fagbrev to og tre, snusar han allereie på eit fjerde fagbrev.

- Eg har ambisjonar om å ta mykje meir. Eg tar det eg kan få med meg og meiner absolutt alle bør og må læra nye ting, seier han.

Dei to nyaste fagbreva har han tatt som privatist, parallelt med jobb i Aarbakke. Praksisen har han hatt i same bedrift.

- Eg har ikkje begynt frå start. Viss eg hadde måtta setta meg på skulebenken i to år, hadde eg nok ikkje gjort det, innrømmer han.

Tverrfagleg eksamen

Mykje av kunnskapen Wetteland trengde for å gå opp til dei to fagprøvane, var allereie på plass etter lang erfaring, både hjå Aarbakke AS og som lærar ved Time vgs. Derfor var det nok å ta ein tverrfagleg eksamen i dei to fagretningane. Han bestod desse og kunne dermed gå opp til fagprøve, som han også bestod.

- Eg tenkjer det er lurt å kunna dokumentera kunnskapen og breidda i kompetansen ein sit på, legg Wetteland til.

I heile Rogaland vart det utdanna 3036 nye fagarbeidarar i fjor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...