Klarer ikke å komme til enighet

Fylkesvei 507 Nordsjøvegen kan få gang- og sykkelvei fra Hå grense til Orre gamle kirke. Her fra Vik. Foto: Åge Bjørnevik

Gang- og sykkelveien på Orre var atter en gang et tema i hovedutvalgsmøtet på tirsdag. Statens vegvesen vil ikke akseptere endringer i reguleringsplanen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2017 kl 12:08

– Vår samlede vurdering er at denne planen er godt utredet etter fem år. Dette er det endelige forslaget, og det er ønskelig at Klepp kommune bestemmer seg med et klart vedtak, sa Geir Lorens Jørgensen fra Statens vegvesen da han deltok på hovedutvalgsmøtet.

Agendaen for møtet i hovedutvalget for lokal utvikling i Klepp var blant annet å orientere angående saken om gang- og sykkelvei langs Nordsjøvegen på Orre. Jørgensen gikk gjennom reguleringsplanen og forslag til endringer, men konkluderte med at det ikke vil bli aktuelt å gå for et annet alternativ enn det som opprinnelig ble lagt frem i 2012.

– Jeg har på følelsen at det er en viss frustrasjon rundt at det er veldig få lokale signaler som blir hørt på. Uten at jeg kan uttale meg på andres vegne, så tror jeg at de fleste er av denne oppfatningen, sier hovedutvalgsleder Arild Børge Skjæveland (Sp).

Todelt gruppe
Tirsdag ettermiddag kom det tydelig frem at flere av representantene i hovedutvalget stilte spørsmålstegn ved den endelige reguleringsplanen. Flere påpekte utfordringer rundt farlige kryss og ivaretakelse av sikkerheten til lokalbefolkningen, da spesielt de yngste.

– På den ene siden ønsker de fleste å ha en gang- og sykkelvei, men så har du problematikken rundt at det blir tatt for lite hensyn til lokale innspill, også fra de som bor i området selv, sier Skjæveland.

Han legger til at reguleringsplanen i liten grad tar hensyn til beboerne fra Vik til Orre som bor på Østsiden, som hyppig har behov for å krysse veien. Skjæveland tror også at det er en todelt gruppe med ulike meninger i denne saken.

– Du har de som mener at vi må slå til når vi har muligheten til å få en gang- og sykkelvei, og så har du den andre gruppen som sier at det er bedre å vente på et skikkelig tilbud som er godt nok for de som bor langs strekningen, sier Skjæveland.

F.v. Målfrid Hannisdal Teigen og Arild Børge Skjæveland under tirsdagens møte i hovedutvalget for lokal utvikling i Klepp. Foto: Tuva Skei TønsetInnstilt på å vedta planen

Statens vegvesen og Klepp kommune har allerede jobbet i fem år med planen, men etter stort engasjement og mange innspill fra Orre-bygda, var tirsdagens møte et siste forsøk på å få til en løsning som flere kan leve med. Planen skal behandles på nytt i hovedutvalget sitt første møte over sommerferien, og deretter skal kommunestyret gjøre et endelig vedtak i september.

– Jeg tror det var nyttig å få en helhetlig vurdering og gjennomgang nå før sommeren. Vår innstilling i administrasjonen er at planen skal vedtas, og så er det opp til politikerne om de ønsker det, sier Målfrid Hannisdal Teigen, assisterende kommunalsjef i lokal utvikling.

Hun tilføyer at det er vanskelig å si noe om hva resultatet i saken blir i forkant av møtet i august og det endelige vedtaket i september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...