Klepp kommune klarer ikke å skaffe vikar til stengt kantine

Beboerne som har omsorgsbolig på Kleppetunet fortviler over at kantina er stengt i lange perioder. De forstår ikke hvorfor kommunen ikke klarer å skaffe vikarer til å ta jobben. F.v: Årstein Tjåle, Elin Gudmestad og Karl Hauge. Foto: Ida Tiberg

Kantina på Kleppetunet har vært stengt i tre uker. Beboerne fortviler over mangel på mat-tilbud, men kommunen får ikke tak i vikar til å drive kafeen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Kantina på Kleppetunet serverer frokost, lunsj og middag til beboere og ansatte ved kollektivet. Tilbudet er kjærkomment, men de siste tre ukene har det vært stengt grunnet bemanningsutfordringer.

– Kantina betyr veldig mye for oss. Det er koselig å møtes til måltidene for å være sosial, sier Elin Gudmestad.

Ingen ansatte kan drive

Hun og flere av de andre beboerne reagerer på at Klepp kommune ikke setter inn vikar, men heller velger å stenge kantina i perioder der de ikke har ansatte til å drive kafeen.

– Vi forstår ikke problemet. En så stor kommune som Klepp burde klare å sette inn vikar. Tidligere har vi hatt en som har vikariert, men det er det slutt på. Nå er det stengt i ferier og ved andre anledninger, sier hun.

Kleppetunet består av 32 omsorgsleiligheter. I hverdagen har beboerne hatt muligheten til å spise i kantina. I helgene har det vært stengt.

– Alle leilighetene har eget kjøkken, men ikke alle som bor her er like oppegående. De som kan gå ut for å kjøpe seg mat gjør gjerne det, men flere må få familiemedlemmer til å bringe dem matvarer, sier Gudmestad.

Sårbar kantine

Beboerne ønsker at kommunen skal ordne opp og få åpnet kantinedriften igjen. Gunn Birkeland Johnsen, som er avdelingsleder for Kleppheimen, forteller at kommunen har gjort mye for å få til en ordning, og fortsatt jobber med saken.

– Vi har bemanningsutfordringer i kantina. Det gjør at det blir vanskelig med vikar fordi vi aldri kan vite når det blir ledige vakter, sier Birkeland Johnsen.

Hun forstår at den stengte kantina går utover de som bruker den til daglig.

– Det er en sårbar kantine på grunn av bemanningen. Dette er ikke en ønskesituasjon for noen. Det er veldig trist og vi håper å få en ordning på plass, sier hun.

Ikke et sparetiltak

Det er foreløpig ikke aktuelt for Klepp kommune å ansette flere til å jobbe i kantina.

– Vi jobber med å finne en god løsning på sikt, og det tenker vi at vi skal få til, sier Marianne Sund, kommunalsjef for helse og velferd i Klepp.

Hun understreker at situasjonen på Kleppetunet ikke er et innsparingstiltak i regi av kommunen.

– Vi ønsker at det skal være et tilbud og en møteplass for de som benytter seg av kantina. Det står høyt på blokka over ting vi jobber med. Det er for tidlig å si når det vil være på plass, men vi håper det skjer så fort som mulig, sier Sund.

Beboerne på Kleppetunet savner møteplassen sin i kantina.

– Slik det er nå blir vi sittende på hvert vårt rom. Vi håper kommunen ordner opp snarest, sier de.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...