Klepp Mek har historisk ordrereserve og tilset fleire folk

– Ordrereserven er ein kombinasjon av to ting. Me leverer større pakkar til riksentreprenørar, samstundes som kundane me har hatt over tid, også har mykje å gjera, seier Tove Ree, sals - og marknadssjef ved Klepp Mek AS. Foto: (Brit Romsbotn)

– I tøff konkurranse mot utanlandske aktørar, klarer me framleis å halda stand, seier Tove Ree, sals - og marknadssjef ved Klepp Mek AS.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Med tidenes ordrereserve og planar om å auka produksjonen, ser Klepp Mek lyst på framtida.

– Me jobbar hardt for å sikra posisjonen og vera attraktive. Komkurransen er tøff, men me klarer framleis å halda stand, fastslår Tove Ree ved Klepp Mek AS.

Bedrifta produserer utstyr for gravemaskinar, og ho har halde til i Verdalen sidan 1972. For tida har dei ordrereservar inne for 25 millionar kroner. Aldri før har talet vore høgare.

Leverer over heile landet

– Heile landet held for tida eit høgt aktivitetsnivå, og mange store prosjekt er i gang. Den historisk ordrereserven er ein kombinasjon av to ting. Me leverer større pakkar til riksentreprenørar, samstundes som kundane me har hatt over tid, også har mykje å gjera. Utfordringa er at alt skulle vore raskt ute, og me jobbar heile tida for å få kortare leveringstid, opplyser Ree.

Klepp Mek leverer utstyr til gravemaskinar som er frå tre til 200 tonn store. Særleg når det gjeld utstyr til mindre maskinar, merkjer dei konkurransen frå utanlandske aktørar.

Klepp Mek AS

  • Produserer utstyr til gravemaskinar.
  • 49 tilsette.
  • Grunnlagt i 1970.
  • Hadde i 2017 driftsinntekter på 90,9 millionar kroner og eit 
driftsresultat på 4,6 millionar kroner.
  • I 2016 var driftsinntektene på 71,1 millionar og driftsresultatet 
på 0,8 millionar kroner.
  • Klepp Mek er eigd av søskenparet Magne og Ann Margaret Oma, 
som eig 50 prosent kvar.

– Det at me leverer utstyr i ulike storleikar, gjer at me får ei betre utnytting av platene. I tillegg er det slik at ein som har ein liten maskin i dag, kan ha ein stor maskin i morgon, seier Ree.

Klepp Mek leverer produkta sine over heile landet, med hovudtyngda på Vestlandet og Sør-Vestlandet. Mellom åtte og ti prosent av produksjonen blir sendt utanlands.

– Me ser eit enormt potensiale i den utanlandske marknaden. Men det første steget er å vareta Norge, fastslår Ree, som er sals og marknadssjef ved Klepp Mek AS.

Vil auka frå 90 til 120 millionar

For 2018 er målet 90 millionar kroner i driftsinntekter, det same som i fjor. Innan 2020 er målet at driftsinntektene skal bli på 120 millionar kroner.

Sals- og marknadssjef Tove Ree ved Klepp Mek saman med Antoni Ernestowicz (t.v.) og Pawel Lazorczyk. Foto: (Brit Romsbotn)

Klepp Mek vurderer no å auka til to skift i produksjonen. Frå september og fram til årsskiftet, vil verksemda ha fem nye medarbeidarar innan sveising og maskinering.

– Me tilsette to nye i september. Den vidare planen er å auka med ein tilsett i månaden fram til nyttår. Me er stolt over handverket vårt, og me gjer det på denne måten for å sikra grundig opplæring. Me har dei maskinane og bygningane som skal til for å auka produksjonen. Det einaste som trengst, er er eit skift til med arbeidarar, fortel Ree.

Klepp Mek har for tida to lærlingar, ein innan sveis og ein innan maskinering.

F.v: Sveiselærling Thomas Ikhdal og sveisar Georg Ree ved Klepp Mek. Foto: (Brit Romsbotn)

Stålplatene som blir nytta, blir kjøpte inn frå Sverige.

– Me har all kompetanse på huset, noko som er ein fordel sidan sluttproduktet vårt involverer både brenning, maskinering, sveis, linjeboring og hydraulikk. Da er det en fordel for å ha alt innanfor eige hus. I tillegg tek me imot leigearbeid når me har kapasitet til det, opplyser Ree.

To kvinner, 47 menn

Administrasjonsmedarbeidar Lillian Aanestad kom til Klepp Mek frå tradisjonsrike Brøyt, og ho har arbeidd i bedrifta sidan 2002.

Sals- og marknadssjef Tove Ree kom frå IKM Testing for tre år sidan. Dei to er åleine kvinner blant 47 menn. Begge tykkjer det går fint.

Sals - og marknadssjef Tove Ree og administrasjonsmedarbeidar Lillian Aanestad (til høgre) er einaste kvinner blant 47 menn ved Klepp Mek. Foto: (Brit Romsbotn)

– Eg har alltid arbeidd i mannsdominerte miljø, og eg tykkjer det fungerer bra. Det er berre folk uansett, seier Tove Ree.

Klepp Mek er eigd av søskenparet Magne og Ann Margaret Oma, som eig 50 prosent kvar. Magnor Oma er dagleg leiar, medan Ann Margaret Oma er styreleiar.

Dei to overtok etter faren Magnor Oma,
Klepp Mek blei etablert som ein underleverandør til gravemaskinprodusenten Brøyt.

Verksemda blei kjøpt opp av Magnor Oma på 1990-talet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...