Klepp og Time droppar felles PPT-kontor

Time PPT har kontor der administrasjonen i gamle Bryne vgs heldt til. I Klepp er PPT-kontoret i Kleppetunet. No ser det ut til at dei to kommunane framleis skal ha kvart sitt kontor. Foto: Åge Bjørnevik

Rådmennene går inn for tettare samarbeid i staden for eit samanslått kontor for den pedagogisk-psykologiske tenesta.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

– Det er argument både for og imot eit felles PPT-kontor for Klepp og Time, konkluderer dei to rådmennene i eit likelydande saksframlegg, som denne veka vert lagt fram for politikarane.

Etter at folket i Klepp og Hå sa nei til Jæren kommune, drøfta jærkommunane fleire område der det kan vera lurt med samanslåingar eller tettare samarbeid. Felles PPT-kontor i Klepp og Time var eitt av områda som kommunestyra ville sjå nærare på.

Ei eiga arbeidsgruppe med PPT-leiarane, tillitsvalde og representantar frå etatskontora har laga ein kort rapport.

Rapporten munnar eigentleg ikkje ut i ei klår tilråding, men peikar på tettare samarbeid som eit alternativ til samanslåing.

No tilrår rådmennene å leggja vekk tanken om eit felles PPT-kontor no, men i staden vidareutvikla samarbeidet som allereie finst mellom dei to kontora. Kontora er ganske like, med 8,8 årsverk i Klepp og 8,4 årsverk i Time. Begge kontora har kompetanse innan spesialpedagogikk, pedagogikk, psykologi og logopedi.

Som argument for samanslåing trekkjer rådmennene fram at eit samla kontor vil gje større fagleg breidde, meir spisskompetanse og mindre sårbarheit ved fråvær. PPT – særleg i Klepp – har tidlegare hatt vanskar med å rekruttera enkelte fagfolk. Også dette vil truleg verta lettare på eit samanslått kontor.

På minus-sida trekkjer rådmennene fram at samhandling mellom PPT og andre instansar kan verta vanskelegare, fordi PPT til dømes får to barnevern, to helsetenester og to etatskontor dei må samarbeida med.

– Rådmannen legg også vekt på at dei to PPT-kontora ikkje ser tida som mogen for eitt felles kontor no. Men i det vidare samarbeidet er det semje om at dei to PPT-kontora må vidareutvikla eit samarbeid som i større grad ivaretek fagleg breidde og spisskompetanse, heiter det i rådmennene sin konklusjon.

Saka skal behandlast politisk i Levekår i Time onsdag og i hovudutval for skule og barnehage i Klepp torsdag. I begge kommunane går spørsmålet om PPT-løysinga vidare til kommunestyret for endeleg vedtak.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...