Klepp tar halvparten av nye Vardheia ungdomsskule

Vardheia ungdomsskule er planlagt på sørsida av Nordlysvegen, like før ein kjem inn til industriområdet. (Arkivfoto: Anne Berit Hatlem)

Treng meir plass på grunn av Orre-elevane.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Klepp-politikarane er innstilte på å auka Klepp sin eigarbrøk i Vardheia ungdomsskule. Bakgrunnen er fjorårets vedtak om at ungdomstrinnet på Orre skal flyttast til Vardheia når den planlagde skulen står klar til skulestart i 2020.

I den forrige avtalen skulle Time stå for 60 prosent av byggje- og tomtekostnaden. No skal dei to kommunane dela 50/50. Ekstrakostnaden for Klepp sin del er tidlegare anslått til rundt 11 millionar kroner, men kommunen kan i den andre enden spara renovasjonskostnader på Orre.

Vardheia ungdomsskule skal etter planen byggjast for 450 elevar. Rundt halvparten av elevane skal koma frå Bryne i Time og rundt halvparten frå Tu og Orre i Klepp. Driftskostnadane skal delast mellom kommunane etter kor mange elevar det er frå kvar av kommunane.

Det blei funne fornminne under dei arkeologiske utgravingane på tomta, som ligg sør for Nordlysvegen. Det er dermed førebels usikkert kor mykje av tomta som kan byggjast på, men kommunane legg til grunn at den opprinnelege tomta kan brukast.

Eit samrøystes Klepp formannskap gjekk mandag inn for forslaget til ny intensjonsavtale. Saka skal no vidare til kommunestyret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...