Eit stort politisk fleirtal går for «Kleppeloen»

Det er sett opp ei rekkje skilt med Kleppeloen langs turvegane. Her frå «hovudinngangen» like ved parkeringsplassen. Foto: Åge Bjørnevik

Klepp kommune tek opp kampen for å få endra rettskrivingsreglane, slik at «Kleppeloen» vert lovleg.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2019 kl 20:30

25 av dei 31 representantane i kommunestyret gjekk for Kleppeloen. Berre 6 gjekk for å halda fast ved Kleppelunden som einaste godkjende skrivemåte for det populære turområdet på Kleppe.

Ann Iren Amundsen (Ap) sette fram forslag om å ta klagen frå Statens kartverk til etterretning. Kartverket har klaga på Klepp kommunestyre sitt vedtak om å kalla den nye skulen for Kleppeloen skule.

– Å kjøra heile denne namneprosessen som rådmannen føreslår vil kosta tid, og tid er ofte pengar. Me i Ap trur at folk vil uttala namnet slik som det er naturleg for dei, uansett kva som står på skilta, sa Amundsen, som fortalte om korleis former som Podlest, Horpest, Onnai, Vodl var framande for henne då ho kom til Klepp som innflyttar, men som er heilt naturlege for folk på Jæren, sjølv om namna vert skrivne på andre måtar.

Åslaug Årsland Grude (Sp) var klårt for rådmannen sitt forslag om å gå til namnesak.

– Lunden er ikkje noko me brukar i Klepp. I Hå brukar dei også Loen, og der står det på skiltet også. Eg kan ikkje forstå at dette skal vera vanskelegare i Klepp, sa Årsland Grude.

Arne Madland (Frp) argumenterte også for «Kleppeloen». Han viste til dei åtte åra han sat i den sentrale klagenemnda for norske stadnamn, der ei av oppgåvene dei fekk var å fornorska norsken, og få bort danske ord.

– Lunden er eit dansk ord, Loen er noko me seier her. Det skal me stå for. Eg vil kjøra prosessen og sjå korleis det går. Det kjem til å ta tid, men det har me. Og eg er ikkje så redd for dei to-tre kronene me kjem til å bruka på dette, sa Madland.

Ordførar Ane Mari Braut Nese (H) innrømte at ho nok hadde gått eit stykke lenger enn ho har fullmakt til i saka med dei nye turvegskilta.

– Dei kom og spurte meg om det skulle stå Kleppeloen eller Kleppelunden. Eg sa: Ta Kleppeloen. Så får me sjå korleis det går, sa ordføraren.

Forslaget frå Ann Iren Amundsen om å ta Statens kartverk sin klage til etterretning fekk dei fem Ap-stemmene, pluss stemma til Olav Røysland (H). Resten av kommunestyret gjekk inn for rådmannen sitt forslag om å reisa namnesak. Det betyr at Klepp no går inn i ein lang prosess, der saka mellom anna skal ut på offisiell høyring lokalt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...