Klepp behandlar bomsaka på ny

Førre måndag vart det 16-15 for bom i Klepp kommunestyre. Etter at Time flytta på ein bom dagen etter, har ordførar Ane Mari Braut Nese kalla inn til ein heilt ny runde om bomsaka i kommunestyret. Foto: Åge Bjørnevik

Ordføraren kallar inn til ekstraordinært kommunestyremøte i Klepp måndag 27. mai.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2019 kl 08:53

– Bakgrunnen er Time sitt vedtak, opplyser ordførar Ane Mari Braut Nese (H) til Jærbladet.

I kveld har ho informert kommunestyret om at det blir ein ny runde i saka, som enda med knappast mogeleg fleirtal (16-15) for Utbyggingspakke Jæren då kommunestyret førre måndag behandla saka for første gong.

– Det er ikkje tvil om at kommunestyret i Klepp har late vera å gjera endringar i pakken av frykt for at det kunne kveltra heile pakken. No som Time har gjort endring, er det stemning i Klepp for å sjå på saka på nytt, seier Nese.

Breitt ønskje om ny behandling

Fleire av partia i Klepp har uttrykt ønske om å få behandla saka ein gong til. Frp sin gruppeleiar Arne Madland gjekk før helga ut offentleg med deira ønskje om å få til ein ny runde, sidan føresetnadane i pakken er endra med vedtaket som Time kommunestyre. Ordføraren opplyser at ho også har fått ønskje frå Klepp Ap om ein ny runde. Ap sin gruppeleiar Sigmund Rolfsen opplyser til Jærbladet at dei har hatt møte i kveld, og konkluderte med å krevja ny behandling.

Både Ap og Frp stemde samla mot den nye bompakken. Det same gjorde Miljøpartiet Dei Grøne sin eine representant. Høgre sine ni og Venstre sin eine representant stemte for, medan både Sp og KrF var delt då Klepp kommunestyre behandla bomsaka.

I kveld har det vore møte mellom gruppeleiinga i fleirtalssamarbeidet mellom Høgre, KrF og Sp i Klepp, der dei konkluderte med at det er behov for ein ny runde. Når eit så breitt politisk fleirtal ser behov for ein ny runde, har ordføraren altså kalla inn til ekstraordinært kommunestyremøte.

Time kutta 230 millionar i inntekter

Time kommunestyre sa tysdag i førre veke ja til Utbyggingspakke Jæren med 17 mot 10 stemmer – men med ei viktig endring: bommen på Arne Garborgs veg aust for Bryne sentrum skal flyttast til Haugland.

Fylkessamferdselssjef Gottfried Heinzerling opplyste i Time kommunestyre at ei slik endring vil svekka inntektsgrunnlaget i Utbyggingspakke med rundt 230 millionar kroner. Totalt skal det krevjast inn ein stad mellom 1,7 og 1,8 milliardar kroner i bompengar dei 12 åra bompakken er tenkt å vara.

Vedtaket i Time kom etter dramatiske timar, der Arbeidarpartiet etter eit medlemsmøte signaliserte at dei kom til å stemma nei til heile utbyggingspakken dersom dei ikkje fekk gjennomslag for å flytta bommen frå Bryne til Haugland.

Tverrforbindelsen mellom Foss-Eikeland og E39 og omkjøringsvegen aust for Kvernaland er det største vegprosjektet i Utbyggingspakke Jæren – og prosjektet som står aller øvst på prioriteringslista. I tillegg skal flaskehalsen på fv. 44 forbi Bryne utbetrast. Det skal også byggjast ei rekkje gang- og sykkelvegar i Time og Klepp, og det skal leggjast til rette for betre innfartsparkering ved stasjonane og andre tiltak for å styrkja kollektivtrafikken. Med kutt i inntektene på over 200 millionar kroner, slik Time sitt vedtak legg opp til, vert det truleg nødvendig å kutta i fleire av gang- og sykkelvegprosjekta.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...