Ny trasé til 17. mai, men traktorane får bli med

Siste del av toget i Verdalen skal gå i Verdalsvegen, som her då Sem Sikveland var førstemann i traktorrekka i 2017. Foto: Nils-Ove Støbakk

Vegarbeid fører til splitter ny togtráse i Verdalen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

17. mai er det barnetog for Bore-krinsen i Verdalen. Vanlegvis går toget Verdalsvegen heile vegen frå gamle Klepp Rør til Bore ungdomsskule, men i år er vegen delvis stengd på grunn av gravearbeid.

Fredag blir det ein splitter ny trasé via Boreringen, Ole I. Bores veg, Sporafjellsvegen og til slutt Verdalsvegen siste biten ned til ungdomsskulen.

– Kva skjer med traktorane? Får dei bli med i toget i år, eller må dei ta pause?

– Traktorane skal vera med vidare. Me har valt ei løype der det er mogleg for traktorane å vera med, fortel Siv Camilla Ottesen, leiar i 17. mai-komiteen.

Traktorar i fire tog

Traktortoget har lenge vore ein fast tradisjon i Verdalen. Dei to siste åra har unge traktorsjåførar frå heile Jæren stilt opp med ei solid rånerekke til fire tog; først barnetoget på Tjelta, så barnetoget i Verdalen, barnetoget på Horpestad og med folketoget på Kleppe som avslutning på dagen.

– Og traktortoget går som vanleg på Tjelta, Verdalen, Horpestad og Kleppe, stadfestar Sem Sikveland, som er leiar for traktortoget for tredje året på rad.

På denne delen av Verdalsvegen blir det ikkje tog i år. I staden kjem toget ned Sporafjellvegen (t.v.) og svingar så inn på Verdalsvegen og ned mot Bore skule og Bore ungdomsskule. Foto: Nils-Ove Støbakk

Må gå på grus

– Er det snakk om å legga om togtraseen i Verdalen permanent, eller blir det tilbake til normalen neste år?

– Ut frå det som eg kjenner til, er dette ei avgjerd som er tatt berre for i år. Men 17. mai-komiteen er jo ny for kvart år, og det er frivillig dugnadsarbeid, så dei som er i komiteen neste år må avgjera korleis dei vil gjera dette, seier Siv Camilla Ottesen.

Boreringen, som ein vakker dag skal verta ein ringveg rundt heile Verdalen, er ikkje ferdig asfaltert. I Verdalsvegen har det kome asfalt på deler av strekninga som skal bli brukt på 17. mai, men Ottesen fortel at folk må vera førebudde på å gå delvis på grus dette året.

– Det blir ei litt lengre rute enn det som har vore vanleg i Verdalen. Men i år, når me uansett måtte legga om traseen, tenkte me at for dei som går i Myrsnibå barnehage og Sørhellet barnehage, og alle dei som bur i dette området, blir det nå mogleg å gå ut i vegen og sjå toget. Så blir det ekstra stas for dei dette året. Eit alternativ hadde vore å gå sikk-sakk i småvegar, men me valde å gå for den enkle vegen rundt, forklarer ho.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...